Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius BNS atsisakė įvardinti sulaikytojo asmenybę, tepasakęs, kad sulaikytasis yra vyras, jis sulaikytas įtariamuoju. Dėl Kiesų ir A.Galmino pagrobimo jam kaltinimai nėra pateikti. Įtariamasis buvo tardomas, apklausos rezultatų pareigūnai nekomentuoja.

"Leiskit mums truputį padirbėti slaptai, ramiai. Kartais jūsų nežinojimas ir mūsų tylėjimas padaro didelę naudą. Išaiškinti nusikaltėlius, ištirti Kiesų bylą yra mano garbės ir sąžinės reikalas, tada eisiu į pensiją", nenoriai apie įtariamojo sulaikymą kalbėjo R. Jancevičius.

Panašiai kalbėjo ir BNS kalbinti aukšti policijos pareigūnai, netiesiogiai patvirtinę, kad yra sulaikytas įtariamasis Kiesų byloje.

Pareigūnai dar svarsto, ar kreipsis į teismą sankcijos dėl įtariamojo suėmimo.

"Tas žmogus gali būti ir paleistas", neatmetė galimybės R. Jancevičius.

Įtariamasis buvo sulaikytas šią parą. Jo sulaikymo vietos pareigūnai nenurodo.

Pasak prokuroro R. Jancevičiaus, sulaikytasis nėra iš keturių ieškomų panevėžiečių, įtariamų nusikaltimu prieš mažeikiškius.

Tuo tarpu liepos pradžioje dingusių mažeikiškių likimas nėra žinomas, tačiau pareigūnai teigia, kad tiriant bylą "smarkiai pasistūmėta".

"Mes kurį laiką gynėmės, dabar perėjome į puolimą", sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas R. Jancevičius.

Iki šiol Kiesų bei A. Galmino pagrobimu oficialiai buvo įtariama Panevėžio "tulpinių" grupuotė.

Keturių jos narių - 25 metų Giedriaus Liubarto, 26 metų Egidijaus Bučio, 34 metų Romualdo Čeponio bei 32 metų Audriaus Andrušaičio - iki šiol nesėkmingai ieškoma.

Dabar suimtas tik vienas įtariamasis - su "tulpinių" gauja siejamas 39 metų Algimantas Vertelka, pravarde "Pinčia". Oficialiai jam pareikštas kaltinimas dėl neteisėto narkotinių priemonių įsigijimo ir laikymo. Byla jau baigta tirti ir perduota teismui.