Airijos pareigūnai pranešė, kad dvigubos žmogžudystės tyrime sulaikytas 40 metų vyras, kol kas ji areštuotas iki 72 valandų.

Moteris ir mergaitė mirė nuo daugybinių durtinių žaizdų. Kaip anksčiau skelbė irishexaminer.com., J. Lubienė buvo rasta Airijos Kerio grafystės Kilorglino mieste, pirmame jos nuomojamo namo aukšte. Aštuonerių metų jos dukters kūnas rastas antrame namo aukšte.

Manoma, kad žiaurus nužudymas įvyko birželio 15 d. popietę. Kol apie sulaikytąjį neskelbiama daugiau informacijos, jo tautybė nėra paviešinta, nors tyrimo metu buvo keliama versija, kad nužudyti 27 m. moterį ir mažametę galėjo vietos Rytų europiečių bendruomenės narys.

Tyrimą vykdanti policija apieškojo ne tik namą, bet ir apie jį, kad surinktų kuo daugiau įkalčių, padėsiančių išaiškinti žudiką.

Manoma, kad moteris ir jos duktė pažinojo žudiką ir į namą jį įleido geranoriškai.

J. Lubienė planavo greitu lauku grįžti į Lietuvą. Ji jau buvo nusipirkusi kelionės bilietus ir sutarusi parduoti savo automobilį „Honda Civic“.

Moters sutuoktinis Marius Lubys, iš Kilorglino prieš pusmetį išvyko į Švediją. Vos gavęs žinią apie nužudytą žmoną ir dukrą, jis atvyko į pas nužudytosios seserį Kristiną, gyvenančią Miltaune, apie 10 kilometrų atstumu nuo J. Lubienės nuomotų Kilorglino.

M. Lubys susitiko su žurnalistais, tačiau prisipažino, kad jam labai sunku kalbėti apie mylimos dukrelės ir žmonos netektį.

„Paskutinį kartą su Jolanta gyvai kalbėjau balandį. Planavome grįžti namo. Ji norėjo grįžti į Lietuvą, bet to jau nebebus“, - laužyta anglų kalba irishexaminer.com. žurnalistams sakė prislėgtas vyras.

Sutuoktiniai tada aptarė ir galimybę kartu dirbti Švedijoje, palikti dukrą pas Jolantos mamą Lietuvoje.

Pora į Airiją atvyko 2005 metais. Pastarąjį pusmetį vyras buvo radęs darbą Švedijoje, tad su žmona ilgai nesimatė.

Šeštadienį leidinys „The IrishDaily Mail“ paskelbė: „tyrėjai nustatė, kad ponia Lubienė buvo aktyvia ne vieno suaugusiems skirto tinklalapio lankytoja“. Taip pat skelbiama, kad auka nėra niekaip siejama su prostitucija.