Per tarptautinę operaciją "Barjeras-2000", Muitinės departamento Kovos su kontrabanda skyriaus Šiaulių poskyrio bei Šiaulių pasienio policijos rinktinės operatyvios tarnybos pareigūnai kelyje Šiauliai-Ryga, šalia Kalvių kaimo Joniškio rajone patikrino priekabą tempusį automobilį "Audi 100".

Kaip pranešė Muitinės departamentas, detaliai apžiūrėję automobilį, jo prietaisų skydelyje esančioje dėtuvėje pareigūnai aptiko psichotropinių medžiagų - 25 tabletes bromazepamo, kurio prekinis pavadinimas yra "Lexotanil" ir 16 tablečių alprazolamo - prekinis pavadinimas"Ksanaks".

Automobilį vairavęs 43 metų čigonų tautybės šiaulietis Jakūbas Černauskas tvirtino, kad jokių prekių ar daiktų iš Latvijos nevežąs. Iš šios šalies jis grįžo per Šiaulių teritorinės muitinės Kalvių kelio postą.

Pareigūnams aptikus vežtas psichotropines medžiagas, J. Černauskas teigė pats šiuos vaistus vartojąs, nes jį kamuojanti nemiga.

Šiaulių teritorinės muitinės kvotėjui apklausus J.Černauską, jis buvo paleistas. Jei ekspertizė patvirtins pareigūnų išvadą dėl rastų medikamentų, bus keliama baudžiamoji byla dėl kontrabandos.

Rugsėjį tai jau antras atvejis, kai Lietuvos ir Latvijos pasienyje muitinės pareigūnai aptinka vežamas psichotropines medžiagas.

Rugsėjo 13 dieną tarptautinės operacijos "Kanalas" metu Kalvių kelio poste muitininkų tarnybinis šuo vokiečių aviganis Kastoras iš Lietuvos išvykstančiame Latvijos piliečių Aleksandro Grigorjevo ir Dzintaro Sprudranso automobilyje aptiko paslėptų vaistų, tarp jų ir 60 tablečių klonazepamo, priskiriamų psichotropinėms vaistinėms medžiagoms.