Baltųjų vergių pirkliai buvo bulgarai. Tiek nusikaltėliai, tiek jų aukos gyveno moteliuose prie Varšuvos.

Rytų Europos šalyse, daugiausiai Rumunijoje, Bulgarijoje, Ukrainoje, jie pirkdavo merginas už 300 markių (582 litus), o Lenkijoje parduodavo kitoms gaujoms po 2 000 markių (3 880 litų).

Merginos dažniausiai buvo viliojamos gerai apmokamu darbu Vakarų Europos šalyse. Tačiau joms atvykus į Lenkiją, iš jų būdavo atimami pasai, o merginos verčiamos eiti į Lenkijos greitkelių pakeles siūlyti pravažiuojantiesiems seksualinių paslaugų. Priešingu atveju jos buvo mušamos, negaudavo maisto. Neturėdamos dokumentų, merginos negalėdavo pabėgti, be to, buvo atidžiai sekamos.

Savaitraščio "Wprost" duomenimis, Lenkijos pakelėse savo paslaugas siūlo apie 13 tūkstančių merginų, daugiausia užsieniečių. Ščecino apylinkėse buvo surengtos gaudynės, kuriose dalyvavo 300 policininkų. Sulaikyta ir išsiųsta iš Lenkijos 80 merginų.

Savaitraščio duomenimis, gerame kelio ruože seksualines paslaugas teikianti mergina uždirba iki 5 tūkst. zlotų (4 650 litų) per mėnesį.

"Gazeta Wyborcza" primena, kad Lenkija baltųjų vergių pirkliais garsėjo šio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio pradžioje. Dabar ji vėl tampa ne tik žinoma "importuotoja", bet ir "eksportuotoja".

Per vienerius metus lenkai Vakarų šalims parduoda apie 10 tūkstančių merginų. Į Lenkiją gabenamos rumunės ir Bulgarijoje gyvenančios turkės bei rusės. Lenkai tarpininkauja ir pervežant merginas iš Lietuvos į Vokietiją.

Manoma, kad iš pokomunistinių šalių į Vakarų Europą per metus atvežama apie pusę milijono merginų.