Apie 5 valandą ryto, Klaipėdos rajone, kelyje Vėžaičiai - Gargždai, važiuodamas nuo Macuičių kalno , automobilio „Audi“ vairuotojas išslydo į priešingą eismo pusę ir priekiniais ratais pakibo ant atitvaro.

Vairuotojas buvo blaivus ir per avariją nenukentėjo. Teigdamas, kad jo automobilio padangos geros, žieminės ir beveik naujos, lengvai burbtelėjo ant „plento ministerijos“, kad ji miega.

Kol įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai, šioje vietoje vos neįvyko dar dvi avarijos. Viena moterėlė pamačiusi policijos švyturėlius pradėjo stabdyti ir sumėtytas jos automobilis „Toyota Yaris“, tik per porą centimetrų praslydo pro policijos automobilį ir pakibusio automobilio galą.

Kad sekmadienio rytas pajūryje buvo slidus įsitikino dar keliolikos automobilių vairuotojai. Dvi mašinos vertėsi ant stogo Palangos kelyje, prie Girkalių ir Nemirsetos, viena prie Kiškėnų. Daugiausiai automobilių nuo kelio nulėkė kelyje Šilutė - Klaipėda.

Pradėjus brėkšti Rimkuose, moters vairuojamas automobilis „Toyota Corolla“ išvažiavo į priešingą eismo pusę. Nuskriejo nuo aukšto skardžio apvirto. Automobilį atvertė atskubėję ugniagesiai – gelbėtojai. Į įvykio vietą atskubėję medikai į ligoninę išvežė mamą ir du mažamečius vaikus. Laimei, per avariją tik vienam nestipriai sumušta piršto falanga.

Maždaug tuo metu pasipylė daugiau pranešimų apie avarijas prie Palangos bei kelyje į Šilutę. Netoli Dumpių nuo kelio nuskriejo ir sudužo BMW. Kai atvyko policijos pareigūnai, prie mašinos nieko nebuvo. Šalia automobilio mėtėsi tik tuščia alaus tara ir priekinės automobilio sėdynės.

Kelyje į Palangą, netoli posūkio į Girkalius nuo kelio nuvažiavo ir ant šono apvirto automobilis „Toyota Land Cruiser“. Automobilio saloną išmauzojo sprogusios statinaitės su baltos spalvos dažais. Vairuotojas per avariją nenukentėjo ir sakė, kad išvažiavęs į kelią pabandė kaip stabdo mašiną. Stabdė gerai, tačiau tik įvažiavus į pamiškę visureigis pasidarė nevaldomas ir įvirto į griovį.

Kitoje kelio pusėje, prie posūkio į Nemirsetą, į griovį įvažiavo automobilis „Seat Altea“. Moteris užvažiavusi ant įtartinos kelio dangos spustelėjo stabdžius, kad patikrintų ar stabdo, ir kitą akimirką mašina iš karto nučiuožė į griovį.

Už keliolikos metrų nuo „Seat“ avarijos, nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi „Ford C – Max“ automobilis. Šio vairuotojas teigė, kad jis čia ne vienas bėdoje. Už jo dar trys automobiliai buvo nusviesti nuo kelio, bet sėkmingiau, ne ant stogo.

Tuo metu Mazūriškėse buvo nesuvaldytas lizingo bendrovei priklausantis apynaujis automobilis „Audi A8“. Automobilis šalia autobusų stotelės nuvažiavo nuo kelio. Tada buvo išspriegtas iš griovio ir sudužo į didžiulius akmenis privataus namo sklype. Vairuotoja per avariją nenukentėjo.

Magistralėje netoli Gargždų 5 – 6 kartus vertėsi automobilis BMW. Juo vykusi šeima beveik nenukentėjo. Atvykę medikai vairuotojai sutvarstė ranką ir tiek.

Ne visi vairuotojai burnojo ant kelininkų. Dalis jų kaltę prisiėmė ir sau.

DELFI primena, kad sekmadienio rytą didžiojoje šalies dalyje eismo sąlygas sunkina susiformavęs plikledis. Čia barstomi valstybinės reikšmės keliai.

Tik Šiaurės Lietuvoje magistraliniai, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai daugiausia šlapi, vietomis drėgni. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai duobėti, vietomis pažliugę, vakariniuose ir rytiniuose rajonuose miškingose vietovėse kai kur padengti prispaustu sniegu, provėžoti, slidūs.

Telšių rajone eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas vietomis sumažėjęs iki 300 m. Šalyje kritulių nėra, oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną be žymesnių kritulių. Vėjas pietų krypties 7-12 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 iki 7 laipsnių šilumos. Vandens gylis krašto kelio Nr. 206 Šilutė-Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis - 403 metrai (nuo 6,312 iki 6,715 km), išlieka 18 cm. Eismas leidžiamas.