Skelbiama, kad nusikaltėlis lietuvis Jungtinėje Karalystėje gyvena mažiausiai nuo 2012-ųjų. Vyras policijos žinioje pirmą kartą atsirado 2016 m. nuskenavus jo pirštų antspaudus, rašo tiesa.com.

Tuomet paaiškėjo, kad 39-erių A.Burba Lietuvoje vienu smūgiu nužudė žmogų ir už nusikaltimą kalėjo septynis metus ir tris mėnesius. Vyras Lietuvoje taip pat kalėjo už apgavystes ir vagystes. Už vagystę lietuvis kalėjo ir Prancūzijoje. Tarp kitų daugelio nusikaltimų, Andrius Burba suklastojo ir savo dukros gimimo liudijimą.

Tačiau šį kartą lietuvis įkliuvo už tai, kad padėjo paslėpti savo buvusią žmoną baltarusę Jeleną Burbienę nuo migracijos tarnybos pareigūnų.

„Hull Daily Mail” laikraščio duomenimis, pora su dviem dukromis pastaruosius keturis metus gyveno Dodswell Grove gatvėje, Hull mieste. Buvusi A. Burbos žmona naudojosi suklastota tapatybe siekiant išvengti migracijos ir policijos pareigūnų.

J. Burbienė šiuo metu laukia deportacijos į Lietuvą, kur bus teisiama dėl čia padarytų nusikaltimų. Tuo tarpu A.Burba nuteistas šešiems mėnesiams kalėti.

Kaip aiškino A.Burba, suklastoti tapatybę buvo jo žmonos idėja, o vyras jai padėjo iš lojalumo.