Apie tai, kad du Ukmergės rajono gyventojai užmušė savo šunį, policijai buvo pranešta antradienį. Paskambinę į policiją Pašilės g. gyventojai papasakojo, kad neblaivus V. R. pasakojo, pakoręs su draugu savo šunį ir todėl „jo rankos suteptos krauju“. Nurodytu adresu nuvyko policijos pareigūnai.

Pareigūnai informuoja išsiaiškinę, kad spalio 14 d. pas G. A. (gimusio 1967 m.), gyvenantį Varkalių k., Pabaisko sen., Ukmergės r., lankėsi draugas V. R. (gim. 1957 m.), neturintis nuolatinės gyvenamosios vietos, o pastaruoju metu gyvenantis Deltuvėlės k., Pabaisko sen., Ukmergės r. Abu vyriškiai nuolat girtuokliauja.

Apie 20.30 val. draugai surengė V. R. šuns egzekuciją. Pirmiausia jiedu norėjo šunį pakarti ant durų kablio, o kai nepavyko, kirviu sudavė šuniui į galvą kelis smūgius. Nugaišusį šunį egzekutoriai išmetė į už sodybos esančius krūmus.

Negyvas šuo buvo rastas tebegulintis krūmuose. Jis perduotas utilizuoti. Nusikaltimu įtariami vyriškiai buvo pristatyti į policijos komisariatą ir dviem paroms sulaikyti. Jiems pareikšti įtarimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tokią veiką padaręs asmuo yra baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Lig šio įtariamieji nėra buvę teisti.

Ukmergės rajono policijos komisariate šiais metais užregistruoti du ikiteisminiai tyrimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, tiek pat buvo užregistruota ir praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.