Gimanzijos direktorius užsimena, kad mergina, kuriai netrukus turėjo sueiti aštuoniolika, savo ateitį matė ne Lietuvoje – ji planavo išvykti į užsienį.

„Ji į mūsų gimnaziją mokytis atėjo pernai. Mokėsi vidutiniškai, su elgesiu jokių problemų nebuvo. Tai buvo eilinė moksleivė“, - DELFI sakė gimnazijos direktorius Artūras Totilas.

Direktorius užsimena, kad mergina jau buvo parašiusi prašymą palikti mokyklą.

„Ji planavo išvykti gyventi į užsienį. Rugsėjo 9 dieną ji parašė prašymą dėl išėjimo iš mokyklos. Ar ji paaiškino, kodėl nori išvykti? Ne, mes to nereikalaujame. Kiek girdėjau, ji planavo išvykti į Ispaniją. Bet čia tik kalbos. Konkreti šalis nebuvo parašyta“, - DELFI teigė A. Totilas.

DELFI primena, kad tragiškas įvykis buvo užfiksuotas šeštadienio rytą. Mergina apie 4 val. ryto laukė autobuso sustojime ties Panevėžio „Vasario“ prekybos centru.

Prie merginos sustojo „VW Passat“ automobilis. Kaip toliau klostėsi įvykiai išlieka paslaptis – ar mergina pati įsėdo į automobilį ar buvo įsodinta jėga, neaišku.

Automobiliu važiavo 33 metų Julius Jakubaitis ir 22 metų Deividas Antanaitis, kurie merginą nuvežė ne namo į Dembavos miestelį, o link Keravos sodų. Mergina buvo išprievartauta ir gyva sudeginta mašinos bagažinėje. Mergina tris kartus skambino bendruoju pagalbos telefonu (BPC), tačiau pagalbos nesulaukė.
Deividas Antanaitis

Abu įtariamuosius Panevėžio apylinkės teismas pirmadienį leido suimti maksimaliam, 3 mėnesių terminui.

DELFI žiniomis, nė vienas iš įtariamųjų savo kaltės nepripažįsta – abu jie teigia, kad dalyvavo nusikaltime, tačiau neigia prievartavę ir sudeginę merginą bei kaltę verčia vienas kitam. Manoma, kad vyrai nusikaltimo metu buvo apsvaigę nuo narkotikų ir alkoholio. Tai paaiškės atlikus tyrimus.
Julius Jokubaitis

Nors vyrai neigia įvykdę žiaurų nusikaltimą, įrodymai rodo ką kitą.

DELFI žiniomis, padegę automobilį vyrai ramiai keliu kulniavo atgal link Panevėžio, kuomet juos sulaikė pareigūnai. Nuo įtariamųjų drabužių ir lytinių organų paimti mėginiai. Ištyrus visus įrodymus turėtų paaiškėti, ar abu ar kažkuris vienas vyras išniekino merginą.

Apie tai, kad buvo išžaginta, telefonu iš automobilio bagažinės skambindama į BPC pranešė pati mergina.

Suimtieji įtariami itin sunkiais nusikaltimais: nepilnamečio asmens išžaginimu, nužudymu ir taip bandžius nuslėpti kitą padarytą nusikaltimą.