Iš šurmuliuojančios Jūros šventės į viešbučio kambarį grįžęs nukentėjusysis netrukus išgirdo beldimą į duris ir nieko bloga neįtardamas pats įsileido plėšikus, praneša Klaipėdos policija.

Du nepažįstami asmenys, įsiveržę į kambarį, keliskart trenkė nukentėjusiajam, surišo jam rankas bei kojas ir ėmė kambaryje rinktis nukentėjusiajam priklausančius daiktus.

Įtariamieji čiupo kompiuterį, mobiliojo ryšio telefonus, vyrišką rankinį laikrodį, pinigus bei kitus vertingus daiktus. Iš viso nukentėjusysis pagrobtus daiktus įvertino 4000 eurų. Susirinkę grobį plėšikai, išeidami iš kambario, užsieniečiui rankšluosčiu užkimšo burną, kad šis negalėtų pasikviesti pagalbos.

Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai netrukus nustatė šį plėšimą įvykdžiusius du asmenis ir pirmadienio vakarą jie buvo sulaikyti. Pas vieną iš įtariamųjų rasta dalis daiktų. Kitų nukentėjusiajam priklausančių daiktų dar ieškoma.

Abu sulaikytieji ankščiau jau ne po kartą teisti.

1970 m. gimęs klaipėdietis, nakvynės namų gyventojas, nedirbantis, už vagystes, plėšimus bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis iš viso teistas 18 kartų.

1987 m. gimęs Jonavos r. gyventojas, nedirbantis, teistas 9 kartus už turto sugadinimą, nesunkų sveikatos sutrikdymą, vagystes bei kitus nusikaltimus.

Ketinama kreiptis į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės - suėmimo skyrimo.

Už plėšimą įsibrovus į patalpą numatytas laisvės atėmimas iki septynerių metų.