Pareigūnai informuoja, kad privažiavus, jis jau buvo spėjęs pasislėpti. Paieškai buvo pasitelktas tarnybinis šuo Toris, kuris neabejodamas atvedė prie įtariamojo. Užkluptas, šis į sniegą numetė cigarečių pakelį, kuriame buvo 14 folijos lankstinukų su geltonais milteliais viduje. Įtariamasis (D. R., gimęs 1979 m.) sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą.

Gruodžio 14 d. apie 23 val. 25 min. patruliuojantys pareigūnai gavo pranešimą, kad Vilniuje, Laisvės pr. siautėja vaikinas su peiliu. Atvykusius patrulius pasitiko Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai. Paaiškino, kad atvykę gesinti gaisro, netoliese matė du besimušančius jaunuolius, vienas jų rankose laikė peilį.

Nuskubėję nurodyta kryptimi policijos pareigūnai pastebėjo gulintį kruviną jaunuolį, ir kitą, palinkusį virš aukos ir užsimojusį peiliu. Parengęs tarnybinį ginklą patrulis pareikalavo mesti peilį ir pasitraukti nuo gulinčiojo. Šiems reikalavimams užpuolikas nedrįso nepaklusti, tačiau, liepus rankas sudėti už nugaros ir gultis žemėn pačiam, vėl tapo agresyvus, ėmė artintis prie sužaloto vaikino.

Kelią užstojusiems pareigūnams užpuolikas aktyviai priešinosi – stumdėsi, bandė išlaisvinti rankas, todėl buvo sutramdytas elektros impulsiniu prietaisu.

Dedant antrankius besikeikiančiam ir grasinančiam susidorojimu B. P. (gimusiam 1989 m.), jam padėti prišoko mergina – ji bandė išvaduoti sulaikytąjį, plūdosi, įžeidinėjo, už rūbų tampė pareigūnus.

Į pastabas liautis nereagavo, todėl buvo taip pat sulaikyta, surakinta antrankiais ir su B. P. pristatyta į policijos komisariatą. B. P. uždarytas į areštinę. Muštynių metu sužalotam V. B. (gim. 1985 m.) ligoninėje diagnozuotas kaukolės pamato lūžis. Įvykis tiriamas.

Per praėjusį savaitgalį, gruodžio 13-15 d. Vilniaus aps. iš viso buvo sulaikyti 58 įvairiais teisės pažeidimais įtariami asmenys.