25-erių Rosalin Baker ir 52-ejų Jeffrey'is Wiltshire'as kaltinami nužudę savo trijų mėnesių dukrą ir bandę tai nuslėpti apsimesdami, kad vaikas mirė autobuse. Tačiau gudrus įtariamųjų planas neišdegė, autobuse mergaitė jau buvo senokai mirusi, praneša tiesa.com.

Teismo ekspertai nustatė, kad jai 40 vietų lūžę šonkauliai, sulaužytas riešas bei smarkiai sužalota galva.

Įlipusi į autobusą kaltinamoji kalbėjo telefonu ir ranka mostelėjo kitai keleivei prieiti. Šiai atėjus pašnibždėjo: „Kažkas negerai mano kūdikiui“. Tuo metu svetima moteris suprato, kad mergaitė nekvėpuoja ir puolė jai padėti.

„Paliečiau jos skruostą, jis buvo šaltas. Ištraukiau ją iš vežimėlio, paguldžiau ant sėdynės ir bandžiau padėti, bet man nepavyko. Kūdikis jau nekvėpavo. Dariau dirbtinį kvėpavimą, bet lūpytės buvo sustingusios. Kūdikiui po akimi buvo mėlynė.

Apėmė panika, nes vaikas nejudėjo. Motina sėdėjo rami ir nerodė absoliučiai jokios reakcijos. Pagriebiau kūdikį į rankas ir nubėgusi pas vairuotoją surikau iškviesti medikus ir policiją. Supratau, kad viskas, ji mirusi. Paguldžiau ją vėl ant sėdynės, o šalia buvusi moteris ėmė melstis“, - teisme pasakojo vaiką išgelbėti mėginusi moteris.

Pasak liudininkų, kūdikio mama visiškai nereagavo į panikos ištiktą ir jos mirusią dukrą gaivinti bandančią moterį. Negana to, jai įlipant į autobusą, 23 vaikus jau turintis sugyventinis iškėlęs nykščius šypsojosi ir palinkėjo kaltinamajai sėkmės.

Newhamo rajone gyvenanti pora visus kaltinimus neigia.