Automobilio "Renault Laguna" vairuotojas Edvardas P. (gim. 1940 m.) negalėjo pasakyti kaip su jo automobiliu susidūrė motociklas. Jis jokio motociklo nematė. Ir iš kurios pusės šis atvažiavęs, jis negalėjo pasakyti. Edvardas iš Taikos prospekto suko kairėn į Bijūnų gatvę, kai staiga į jo automobilio priekį atsimušęs motociklas.

Transporto priemonių apgadinimai leidžia spręsti, kad motociklas važiavo tiesiai ir jo nepraleido kairėn sukusio automobilio vairuotojas.

Per avariją motociklininkas Vitalijus P. (gim. 1990 m.) patyrė daugybinius lūžius. Lūžo abiejų rankų ir kojų kaulai. Patirtos galvos, stuburo, dubens traumos. Jis buvo apsirengęs specialia apranga, dėvėjo šalmą, kurio dalys rastos avarijos vietoje. Susidūrusių transporto priemonių detalės pasklido keliasdešimties metrų spinduliu.

Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios avarijos pradėtas tyrimas. Suniokotas transporto priemones išvežė techninės pagalbos automobilis, įvykio vietą sutvarkė ugniagesiai-gelbėtojai.

Po avarijos praėjus porai valandų (11.24 val.) sužalotas motociklininkas ligoninėje mirė. Pasak pareigūnų, vaikinas važiavo namo po naktinės pamainos "Klaipėdos medienoje". Ketvirtadienį prasidėjo jo atostogos - Vitalijus ketino motociklu pakeliauti po Europą.