Tre­čia­die­nį, spa­lio 23 die­ną, Spe­cia­lių­jų ty­ri­mų tar­ny­bos (STT) Kau­no val­dy­bos pa­rei­gū­nai 48 va­lan­doms su­lai­kė Aly­tu­je dir­ban­tį ad­vo­ka­tą Kos­tą Ži­lins­ką. Jis bu­vo įta­ria­mas ga­li­mai pla­na­vęs duo­ti ky­šį pro­ku­ro­rui ir tei­sė­jui. Iki­teis­mi­nį ty­ri­mą kon­tro­liuo­ja ir jam va­do­vau­ja Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ros Or­ga­ni­zuo­tų nu­si­kal­ti­mų ir ko­rup­ci­jos ty­ri­mo sky­riaus pro­ku­ro­rai.

Kur din­go ad­vo­ka­tas K.Ži­lins­kas, spa­lio 23 die­ną su­si­rū­pin­ta Aly­taus ra­jo­no apy­lin­kės teis­me, kai jis 9.30 val. ne­at­vy­ko į teis­mo po­sė­dį, ku­ria­me pla­nuo­ta to­liau nag­ri­nė­ti bau­džia­mą­ją by­lą dėl va­gys­tės. Juo la­biau kad į šį teis­mo po­sė­dį po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai at­ves­di­no ke­le­tą liu­dy­to­jų, ku­rie ven­gė teis­mo.

„Ad­vo­ka­tas Kos­tas Ži­lins­kas apie ne­at­vy­ki­mą iš anks­to ne­pra­ne­šė, sa­vo ne­at­vy­ki­mo pa­tei­si­nan­čių do­ku­men­tų teis­mui ne­pa­tei­kė, į te­le­fo­no skam­bu­čius ne­at­sa­kė. Už ne­pa­tei­si­na­mą ne­at­vy­ki­mą į teis­mo po­sė­dį jam skir­ta 10 MGL dy­džio – 1 tūks­tan­čio 300 li­tų bau­da“, – in­for­ma­vo Aly­taus ra­jo­no apy­lin­kės teis­mo ad­mi­nist­ra­ci­jos sek­re­to­rė Vil­ma Gri­ga­ra­vi­čie­nė.

Tik ki­tą die­ną STT pra­ne­šė, kad Kau­no apy­gar­dos pa­rei­gū­nai Aly­tu­je su­lai­kė ad­vo­ka­tą K.Ži­lins­ką ga­vę in­for­ma­ci­jos, jog šis tei­si­nin­kas už ky­šį ža­da pa­veik­ti pro­ku­ro­rą ir tei­sė­ją pri­imant spren­di­mą dėl nu­teis­to ir baus­mę at­lie­kan­čio as­mens lyg­ti­nio pa­lei­di­mo.

Ži­niask­lai­do­je pa­si­ro­dė in­for­ma­ci­ja, kad bu­vo kal­ba­ma apie 15 tūkst. li­tų ky­šį, ku­rį ne­va ad­vo­ka­tas K.Ži­lins­kas ke­ti­no pa­nau­do­ti pa­veik­da­mas kai­šia­do­riš­kius pro­ku­ro­rą ir tei­sė­ją dėl pa­lan­kaus spren­di­mo Kai­šia­do­rių ra­jo­ne Pra­vie­niš­kių pa­tai­sos na­muo­se baus­mę at­lie­kan­čiam nu­teis­ta­jam – jo lyg­ti­nio pa­lei­di­mo.

To­liau bu­vo in­for­muo­ja­ma, kad pa­rei­gū­nai at­li­ko kra­tą ad­vo­ka­to dar­bo­vie­tė­je ir na­muo­se.

Penktadienį Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ros at­sto­vė ry­šiams su vi­suo­me­ne Vai­da Ki­birkš­ty­tė pra­ne­šė, kad K.Ži­lins­kas iš areš­ti­nės pa­lei­džia­mas. Jam skir­ta švel­nes­nė kar­do­mo­ji prie­mo­nė – ra­šy­ti­nis pa­si­ža­dė­ji­mas ne­iš­vyk­ti iš gy­ve­na­mo­sios vie­tos.

K.Ži­lins­kas – ži­no­mas ad­vo­ka­tas, tei­si­nin­kas, iš­gar­sė­jęs 2004-ai­siais kan­di­da­tuo­da­mas į Sei­mą. Iki 1994-ųjų yra dir­bęs Aly­taus ra­jo­no pro­ku­ra­tū­ros vy­riau­sio­jo pro­ku­ro­ro pa­va­duo­to­ju, o po me­tų ga­vo ad­vo­ka­to li­cen­ci­ją.