Nusikaltimas įvyko Švedijos sostinės Sturebės priemiestyje apie 21 valandą 40 minučių. Manoma, jog vyriškis buvo susijęs su nusikalstamu pasauliu.

Stokholmo policijos atstovas spaudai Ulfas Goranssonas "Lietuvos rytui" teigė, jog policija neatmeta versijos, kad žudynes išprovokavo žlugęs sandėris.

Bute kartu su šeštadienį nužudytu vyru gyveno jo 21 metų sugyventinė. Ji taip pat yra Lietuvos pilietė. Ir moteris, ir jos vyras neturėjo nuolatinio leidimo gyventi Švedijoje.

Nepatikslintais duomenimis, pora bute Stokholmo priemiestyje gyveno mažiausiai kelias dienas. Kol kas neaišku, kokiu tikslu jie buvo atvykę į Švediją.

Auka bandė išsigelbėti

Liudytojai tvirtina, kad žudikas į savo auką tris šūvius paleido dar lauke. Tačiau persekiojamas vyriškis sugebėjo surinkti namo laiptinės išorinių durų kodą ir įbėgti į vidų.

Kartu su juo į namą pateko ir žudikas. Kaimynai tvirtina, kad dar du šūvius užpuolikas paleido prie pat aukos buto durų. Kaimynai sakė, jog nurimus šūviams pasigirdo moters klyksmas, o pro butų duris pradėjo skverbtis parako kvapas. Keli žmonės pro langą matė, kaip po šūvių iš namo išbėgo vyriškis. Liudytojai nepastebėjo, kad jis būtų įsėdęs į automobilį.

Į laiptinę įėję namo gyventojai Lietuvos pilietį rado gulintį kraujo baloje prie savo buto durų. Atvykus medikams vyriškis jau buvo negyvas.

"Tai siaubinga. Nežinau, ar po šio įvykio galėsiu gyventi šiame name", - sakė viena namo gyventoja. Šis Stokholmo priemiestis yra vienas ramiausių miesto rajonų.

Žudiko ieškota ir bute

Po penkių minučių į įvykio vietą atskubėjusi policija įtarė, kad žudikas gali būti aukos bute. Tačiau į butą įsiveržusios specialiosios policijos pajėgos jame nieko nerado. Aukos sugyventinę policija aptiko namo kieme.

Pasak policijos, nužudytojo sugyventinė buvo ištikta šoko, todėl ji iš karto nugabenta į ligoninę. Čia ji buvo apklausta, dalyvaujant vertėjui. Moteris nematė žudiko. Sekmadienį rytą ji buvo paleista iš ligoninės.

Po žmogžudystės apie 30 policininkų užtvėrė artimiausias gatves bei tikrino visus važiuojančius automobilius.

Areštavo "Mercedes-Benz"

Stokholmo policija areštavo nužudytajam priklausiusį prabangų automobilį "Mercedes-Benz". Jis yra registruotas Vokietijoje. Policijos atstovas U.Goranssonas sakė, kad yra paskelbta žalios spalvos "Volkswagen Passat" markės automobilio paieška. Šį automobilį Lietuvos piliečiui buvo paskolinęs jo draugas, o po užpuolimo jis dingo.