Byloje, kurią tyrė Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, kaltinamas vyras galėjo organizuoti labai didelio kiekio narkotikų gabenimą.

Šiaulių prokuratūra informuoja, kad bendradarbiaujant su Ženevos Respublikos ir kantono saugumo, policijos ir aplinkos departamento kriminaline policija, Ženevos kantono Teismo įstaigomis ir Pičinčos prokuratūra (Ekvadoras) buvo nustatyta, kad kaltinamasis R. V. veikė kartu su 2 užsienio piliečiais Ekvadore ir 3 užsienio piliečiais Šveicarijoje.

R. V. į narkotikų verslą įtraukė ir du lietuvius, pasiūlęs jiems lengvai ir greitai užsidirbti pinigų. Kaltinamasis kartu su bendrininkais pasirūpino abiejų lietuvių atvykimu į Šveicariją, o vėliau ir kelione į kokaino tašką – Ekvadorą.

Lietuviams buvo duota užduotis iš Ekvadoro į Šveicariją saugiai pergabenti didelį kiekį narkotikų. Pats organizatorius per atstumą palaikė ryšį su Pietų Amerikoje buvusiais lietuviais, susirašinėdavo žinutėmis su bendrininkais Šveicarijoje ir Ekvadore.

Kokaino gabenimo operacija nutrūko, kai oro uoste Ekvadore buvo patikrintas vieno lietuvio lagaminas, o jame rasta 2,638 kg kokaino. Maždaug po mėnesio kito lietuvio lagamine – 1,639 kg. kokaino.

Abiejų lietuvių likimu Ekvadore rūpinosi Ekvadoro teisėsauga. O kaltinamajam R. V., įvykio metu buvusiam Lietuvoje, pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį gresia nuo 10 iki 15 metų laisvės atėmimo.