Į numanomą jo įvažiavimo į Lietuvą vietą buvo pasiųstas Kalvarijos pasieniečių ekipažas. Pareigūnai įtartiną transporto priemonę pasiruošė stabdyti už maždaug kilometro nuo valstybės sienos, kelyje Kalvarijos savivaldybės Žiogaičių kaimo link, praneša VSAT.

Dažnas įtartino automobilio vairuotojas ignoruoja reikalavimus sustoti, todėl pasieniečiai ant važiuojamosios kelio dalies patiesė priverstinio stabdymo dygliuotą juostą bei pastatė tarnybinį visureigį su įjungtais švyturėliais.

Į Lietuvą įvažiavusio ir artėjančio „BMW 3“ vairuotojas, pastebėjęs jį stabdančius VSAT pareigūnus, spėjo sustabdyti automobilį. Tuomet jis staigiai mėgino apsisukti, tačiau galiniais ratais įlėkė į griovį - automobilis pakibo šalikelėje.

VSAT pareigūnai tuoj pat iš automobilio ištraukė prie vairo sėdėjusį vyrą ir jį sulaikė. Paaiškėjo, kad tai – 38 metų Jurbarko gyventojas.

„BMW 3“ apžiūros metu nustatyta, kad sulaikytojo vairuotame automobilyje išlaužta vairuotojo durų spynelė. Vietoje originalaus užvedimo rakto buvo panaudota medinė rakto imitacija su mikroschema, atstojančia imobilaizerio atsakiklį.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad šiemet vasarą pagamintas automobilis prieš dieną, lapkričio 14-ąją, Vokietijos teisėsaugininkų paskelbtas pavogtu. Mašinos rida vos viršija 4 tūkst. km. Ant jos buvo pritvirtinti kitai transporto priemonei priklausantys vokiški registracijos numeriai.

Jurbarkiškį pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. „BMW 3“ laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

Vien šiemet sieną su Lenkija kontroliuojantys VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai sulaikė 47 į šalį varytas vogtas mašinas. Tai daugiausiai Vakarų Europos šalyse, ypač Vokietijoje, vogti apynauji ar nauji automobiliai.