„Iki šiol apie tai nežinojau. Informuosiu rajono valdžią ir važiuosim trint tą nosį. Yra žmonės, dirbantys viešuosius darbus, paprašysime jų pagalbos“, - sakė seniūnas V. Sinkevičius, patikinęs, kad jo darbo praktikoje atvejų, kad būtų išniekinta ši skulptūra, nepasitaikė.

Miroslaviškis Algirdas Reipas prisiminė, kad panašus vandalizmo atvejis buvo įvykdytas prieš daugelį metų, dar prieš susprogdinant skulptūrą.

„Man tokie dalykai nesuvokiami – paminklas pastatytas čia žuvusiems žmonėms. Tokia yra mūsų šalies istorija ir niekindami paminklus mes jos neperrašysime“, - kalbėjo prieš daugelį metų Miroslavo viršaičiu dirbęs A. Reipas.

Prieš kiekvienus rinkimus sulaukiama padidinto dėmesio ir politikų raginimų ją griauti. Tokių balsų buvo pasigirdę ir pernai - Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas sulaukė Seimo nario Kęstučio Masiulio prašymo pašalinti šią skulptūrą.

Sovietinių karių skulptūra netoli Miroslavo buvo pastatyta 1985 metais. Atgimimo metais ji buvo sprogdinta ir vieno kario galvos nebeliko.

Tai nevientelis vandalizmo atvejis šį savaitgalį Lietuvoje. Vilniuje sekmadienį buvo išniekinta Europos kalbų dienos proga Rusų gatvėje pakabinta lentelė rusų kalba. Ji taip pat buvo ištepliota dažais.