Naktį iš šeštadienio į sekmadienį sostinės policija vykdė reidą, kurio metu atsitiktine tvarka buvo stabdomi pro šalį važiuojantys automobiliai, tikrinami jų vairuotojų dokumentai, o kilus įtarimui dėl galimo alkoholio vartojimo, prašoma papūsti į alkotesterį.

Vos prasidėjus reidui A. Goštauto gatvėje iškart įkliuvo du teisės vairuoti neturintys asmenys. Vienas jų vairavo „Subaru“, kitas - „Renault“ automobilį.

Stebint pastarųjų kelių savaičių policijos reidų rezultatus susidaro įspūdis, kad sostinėje įsigali nauja mada - vairuoti transporto priemonę neturint vairuotojo pažymėjimo. Tokios tendencijos kelia nerimą, nes prie vairo sėdęs teisės tam neturintis asmuo, tikėtina, nežino ir Kelių eismo taisyklių, todėl bendrame eismo sraute kelią ne mažesnį pavojų, negu neblaivūs vairuotojai.

Beje, sekmadienio naktį vienas toks irgi buvo sulaikytas. Policijai sureagavus į gautą signalą, Vilniuje, Ozo g., buvo sulaikytas iš Anglijos į Lietuvą grįžęs mūsų tautietis, kuriam papūtus į alkotesterį pastarasis parodė net 1,71 promilės girtumą. Panašu, kad šis asmuo ilgam praras teisę vairuoti automobilį ne tik gimtinėje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, nuo ko keliuose abejose valstybėse taps tik saugiau.