Kiek po 22 val. pareigūnai sustabdė automobilį „Peugeot“. Jį vairavo mergina, šalia sėdėjo jaunas vyras. Paaiškėjo, kad jis moko draugę vairuoti. Tačiau įstatymuose nurodyta, kad mokyti gali tik vairavimo mokyklų instruktoriai arba šeimos nariai, turintys penkių metų vairavimo stažą. Be to, mokinys privalo turėti „Regitros“ išduotą pažymą apie išlaikytą teorijos žinių egzaminą. Porelė šių reikalavimų neatitiko.

Draugę vairuoti mokęs vyras vis kvietė juos tikrinusį pareigūną „pakalbėti nuošaliau“, bet įspėtas apie atsakomybę už bandymą papirkti, kviesti nustojo. Merginai teks susimokėti baudą už vairavimą neturint tam teisės.

Tokią pačią baudą (nuo 300 iki 450 eurų) teks mokėti ir taksistui, kuris policininkams pateikė anglišką vairuotojo pažymėjimą, nors yra Lietuvos pilietis ir gyvena Lietuvoje. Jam teks įgyti lietuvišką vairuotojo pažymėjimą.

Liepkalnio g. buvo sustabdytas ir jaunuolis, vairavęs BMW su itališkais numeriais. Automobilis Italijoje išregistruotas, bet Lietuvoje neužregistruotas. Vaikinas bus baudžiamas už važinėjimą neregistruotu automobiliu.

Prieš vidurnaktį buvo sustabdytas „Opel“, kuriuo važiavo policijai žinomų jaunų vyrų kompanija. Jie tvirtino, kad juos ir jų automobilį jau tikrino policija - mašinoje surado „seną“ maišelį, kuriame kažkada būta narkotikų, bet kvaišalų nerado. Dabar jie važiuojantys iš komisariato. Tačiau Kelių policijos patruliai vis tiek nuodugniai juos patikrino, apžiūrėjo automobilį, paskui mašiną dar patikrino tarnybinis šuo. Nieko draudžiamo nerasta, tačiau „Opel“ vairuotojui nustatytas lengvas girtumas - 0,51 prom.

Beveik tuo pačiu metu buvo sustabdyta ir neblaivi „Citroen Xsara“ vairuotoja. Jai nustatytas 0,84 prom. girtumas.

Netrukus moteris ėmė elgtis keistokai. Pareigūnai jai pasiūlė susirasti blaivų vairuotoją, kuris galėtų nuvairuoti jos automobilį. Tačiau moters telefonas buvo išsikrovęs, todėl vienas iš policininkų jai paskolino savąjį. „Citroen“ vairuotoja pareigūno telefoną paėmė, tačiau niekam neskambino, tai tęsėsi gan ilgai. Policininkai ją keletą kartų ragino skambinti, bet moteris tik slėpė veidą nuo fotografų ir neskambino.

Po kažkelinto paraginimo pareigūnas liepė grąžinti jo telefoną, tačiau vairuotoja nepakluso. Buvo dar keletą kartų pareikalauta grąžinti telefoną, tačiau moteris į tai nekreipė dėmesio. Galų gale teko telefoną iš jos atsiimti jėga.

Po to „Citroen“ vairuotoja kurį laiką ramiai sėdėjo automobilyje. Bet paskui ėmė elgtis visai keistai - šaukdama nubėgo į šalia gatvės esančius krūmus, tačiau ten jai kelią pastojo tvora. Tada ji puolė į gatvę ir vos nepapuolė po taksi ratais - laimei, moteriai pirmoje eismo juostoje susipynė kojos ir ji parkrito ant asfalto, o antrąja juosta važiavęs taksistas sustojo.

Prie moters nubėgo policininkai. Vienas jų prisiminė, ko išmoko psichologijos kursuose, ėmė įsiaudrinusią moterį kalbinti, raminti. Tai padėjo.

Nuogąstaudami, kad neblaivi moteris, nors jau lyg ir nusiraminusi, vėl ko nors neiškrėstų, surašę protokolą dėl vairavimo išgėrus, pareigūnai ją nuvežė pas artimuosius.

Nuo 1 val. vairuotojai buvo tikrinami T. Narbuto g. Čia visi vairuotojai buvo nepriekaištingi.