Penktadienį vyko teismo posėdis, per kurį buvo suimta už sukčiavimą suimta moteris. Kaip DELFI sakė tardymo izoliatoriaus direktorius Viktoras Davidenko, žmogiškoji klaida išaiškėjo tik pirmadienį, kai bylos tyrėja kreipėsi į juos, kad nori atvykti pasikalbėti su įtariamąja.

„Įtariamoji buvo atvežta penktadienį iš teismo su dar dviem įtariamaisiais. Du kiek anksčiau atvežtieji teismo sprendimu paleisti. Kodėl neperskaitė nutarties dėl trečiosios atvežtos moters, neaišku, atliksime tarnybinį patikrinimą“, - sakė V. Davidenko.

Policijos pareigūnų reakcija nebuvo labai švelni. „Greit sužinosime, kad ir Henriko Daktaro Lukiškėse nebėra“, - neslėpė pasipiktinimo vienos bylos tyrime dalyvaujančių pareigūnų.

Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo viršininkas sako, kad toks atvejis, kiek jam žinoma, yra pirmas kalėjimo istorijoje.

„Įskaitos skyrius kontroliuoja įtariamųjų ir nuteistųjų buvimo čia teisėtumą. Kodėl neperskaitė teismo nutarties neaišku. Tose pareigose neturime pastovaus darbuotojo. Atliekamas patikrinimas ir darbuotojui, kuris turėjo vykdyti teismo sprendimą, ir skyriaus viršininkei“, - sakė V. Davidenko.

Tiek suimtąją paleidęs darbuotojas, tiek skyriaus viršininkė nėra naujokai šioje sistemoje.