Pirmadienį, apie 23.30 val., Skaudvilės policijos nuovados vyriausieji patruliai Simona Šimkienė ir Vygandas Sabutis, važiuodami pro vienkiemį, esantį Tauragės r., Paklevio kaime, pastebėjo iš sodybos besiveržiančią ugnį. Pareigūnai nedelsdami nuskubėjo į įvykio vietą ir iškvietė ugniagesius.

S. Šimkienė ir V. Sabutis neketino laukti rankas sudėję, kol atvyks pagalba. Kadangi degė namo apdailos lentos bei šalia esantis konteineris, jie puolė ieškoti būdų, kaip suvaldyti gaisrą. Šulinio vanduo buvo užšalęs, todėl ugnį buvo mėginta gesinti sniegu, praneša Tauragės apskrities policija.

Stengdamiesi sutramdyti liepsnas ir nenutuokdami, ar viduje yra žmonių, pareigūnai beldė į duris, garsiai šaukė, tačiau į jų riksmus niekas neatsakė. Tik po kurio laiko iš vidaus pasigirdo moters balsas. 79 metų sodybos savininkei pravėrus duris, iš vidaus į lauką pasklido dūmai. Net ir įsitikinę, kad namo savininkė saugi, policininkai neleido įsiplieksti gaisrui ir dar labiau sugadinti ar sunaikinti moters turtą. Kadangi namuose yra vandentiekis, jie ugnį gesino tol, kol atvyko priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir ugnį užgesino galutinai.

Kaip paaiškėjo vėliau, viena namuose miegojusi moteris gaisro nė nepajuto. Jei ne pareigūnai, atsidūrę laiku ir vietoje, vienkiemyje gyvenančiai moteriai ši istorija galėjo baigtis tragiškai.

Ryte susisiekus su pareigūnais, apie įvykį jie pasakojo: „Iš tolo pastebėję ugnį, iš pradžių manėme, jog dega šiukšlės ir tik važiuojant arčiau pamatėme degantį namą. Pirma mintis, šovusi į galvą – viduje gali būti žmonių, todėl kiek įmanydami skubėjome prie sodybos. Mėgindami gesinti ugnį, susidūrėme su problemomis, šulinys buvo užšalęs, teko mesti sniegą ir nors buvo labai šalta, nenustojome liepsnos gesinti sniegu“. Tiesa, praėjus kelioms valandoms po įvykio, pareigūnai prisimena ir kiek kuriozišką akimirką – belsdami į duris ir mėgindami prisišaukti namo savininkus, iš miegų pabudinta moteriškė nesuprato, kas vyksta ir pamanė, kad į vidų braunasi vagys, todėl kurį laiką dar dvejojo ar atidaryti duris. Istorijai pasibaigus laimingai, pareigūnai, kaip visuomet, kuklinosi. „Tą akimirką apie nieką negalvoji, tiesiog elgiesi taip, kaip atrodo teisinga“ – kalbėjo V. Sabutis.

Vygandas Sabutis ir Simona Šimkienė