Praėjusių metų rugsėjo mėnesį Vilniuje, savo bute, buvo rastas 1925 m. gimusios moters kūnas sumušta galva. Aiškinantis senolės mirties aplinkybes nustatyta, kad moteris prieš mirtį patyrė seksualinę prievartą, o vėliau buvo uždusinta, praneša prokuratūra.

Kartu su tyrimui vadovavusiu prokuroru atkakliai ir nuosekliai dirbę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai įtariamojo, 21-erių metų nužudytos moters kaimyno E. V., pėdsakus aptiko Druskininkuose praėjus mėnesiui po nusikaltimo.

Gindamasis, kad jokio nusikaltimo jis nepadarė, E. V. pareigūnams teikė įvairias versijas, teisinosi, kad tiksliai nepamena, ar rugsėjo pradžioje dirbo automobilių plovykloje, ar statybose. Tačiau gautų DNR tyrimų rezultatai patvirtino pareigūnų įtarimus dėl šį sunkų nusikaltimą įvykdžiusio asmens.

Bylos duomenimis, praėjusių metų rugsėjo pradžioje kaltinamasis E. V. įsiveržė į garbaus amžiaus kaimynės butą, smūgiais pargriovė ją ant žemės ir išžagino. Slėpdamas įvykdytą nusikaltimą, kaltinamasis moterį uždusino.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro L. Rudzevičiaus, tai buvo intensyvus ir sudėtingas tyrimas, nes įtariamasis nebuvo iš karto aiškus. Narpliojant senolės mirties aplinkybes, buvo apklausta daug asmenų, atlikta eilė specialių tyrimų. Galiausiai įtariamasis moters nužudymu buvo rastas ir sulaikytas. Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio jaunuolis laukia už grotų.

E. V. pareikšti kaltinimai išžaginimu (Baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d.) ir nužudymu bejėgiškos būklės asmens, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą (Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 2 p. 11 p.). Jam gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba gyvos galvos.