Antradienį Šilalės rajone sunkiai apgirtusi moteris, nesuvaldžiusi automobilio, taranavo kaimo parduotuvės sieną.

Ketindama išsisukti nuo gresiančios atsakomybės, moteris bandė „susitarti“ su policijos pareigūnais, kad šie nefiksuotų eismo įvykio ir siūlė jiems įvairias pinigų sumas, praneša Tauragės apskrities policija.

Šilalės rajone girta moteris taranavo parduotuvės sieną
Antradienį, apie 11 val., Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai buvo iškviesti į Žvingių kaimą, kur neblaivi „Renault Laguna“ vairuotoja V. B. nesuvaldžiusi automobilio rėžėsi į parduotuvės sieną. Aiškinantis įvykio aplinkybes policijos pareigūnai užfiksavo ir daugiau faktų, bylojančių apie vairuotojos neatsakingumą. Kaip paaiškėjo, 62 metų moteris prie automobilio vairo sėdo būdama apsvaigusi nuo alkoholio – jai nustatytas sunkus girtumas (2,62 promilės). Be to, automobilis buvo be galiojančio valstybinės techninės apžiūros dokumento. Nuo tolimesnio vairavimo Šilalės rajono gyventoja buvo nušalinta nedelsiant.

Policijos pareigūnams nustačius vairuotojos girtumą, moteris bandė išsisukti nuo gresiančios atsakomybės ir policininkams siūlė 500 litų kyšį. Įspėta apie baudžiamąją atsakomybė ir apie tai, kad vairuotojos bei pareigūnų pokalbis įrašomas, moteris ir toliau primygtinai siūlė pinigus, sumą padidino iki 1000 litų, kuriuos žadėjo atvežti po savaitės.

Vairuotojai, neblaiviai sukėlusiai eismo įvykį, gresia ne tik administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė už bandymą papirkti policijos pareigūnus. Šilalės rajono gyventojai gresia bauda iki 5000 litų arba administracinis areštas su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu iki penkerių metų. Už bandymą papirkti policijos pareigūną gresianti baudžiamoji atsakomybė užtraukia baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.