Vasario 2 d. apie 22 val. 15 min. Šiauliuose, Vaidoto g., name, kilo gaisras, kurio metu išdegė vidus ir stogas.

Užgesinus gaisrą, ugniagesiai išlaužė užrakintas iš išorės duris - ant jų buvo pakabinta spyna.

Namo viduje gelbėtojai rado čia gyvenantį neblaivų S. P. (gimusį 1955 m.), kuris dėl galvos, veido, rankos sumušimų, veido ir abiejų rankų nudegimo paguldytas į ligoninę.

Netrukus paaiškėjo, kad namas padegtas tyčia. Įtariamieji pasikėsinimu nužudyti O. Z. (gimęs 1995 m.) ir V. N. (gimęs 1992 m.) uždaryti į areštinę.

Etaplius.lt portalas skelbia, kad neblaivus 59-erių šiaulietis dėl galvos, veido, rankos sumušimų, veido ir abiejų rankų nudegimo paguldytas į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Vyras šiuo metu reanimacijoje, jo būklė sunki.

Kaimynai pasakojo, kad tame name buvo nuolat girtaujama. Į namą užsukdavo įvairaus amžiaus ir lyties benamiai. Gaisre nukentėjęs vyras esą buvo ramaus būdo, triukšmo nekėlė, tačiau nuolat girtaudavo, niekur nedirbo. Jis dažnai vaikščiodavo sumuštas. Ne visi kaimynai bendravo su nukentėjusiuoju, tik pasisveikindavo praeidami pro šalį.

Jo aplankyti atvažiuodavo dvi seserys, kurios parūpindavo nelaimėliui maisto, malkų.

Prieš 18-20 m. tame pačiame sklype stovėjo gyvenamasis namas, kuriame taip pat kilo gaisras. Liepsnose tąkart žuvo nukentėjusiojo brolis.

Kieme tebestovi jo atminimui pastatytas kryžius. Šiaulietis iš sudegusio namo likučių susirentė nuo žemės vos pakilusią trobelę ir joje iki šiol gyveno.

Namelyje kilusį gaisrą pastebėjo kaimynai. Kai skambutis pasiekė ugniagesius, jau degė namo stogas.

Kadangi žmogus negalėjo pats užsirakinti iš lauko, policijos pareigūnai ėmėsi tirti padegimo bei pasikėsinimo nužudyti versiją.

Nors po šio įvykio sulaikyti du jaunuoliai, įtarimai jiems nėra pareikšti. 21-erių metų vaikiną policijos pareigūnai sulaikė degalinėje, kurioje jis drumstė ramybę ir elgėsi agresyviai. Pirminiais duomenimis, pareigūnai siautėjusio jaunuolio kišenėje rado gaisre nukentėjusio ir sumušto vyro dokumentus. Aiškinamasi, kaip jie ten atsirado.

Kitas jaunuolis buvo sulaikytas Margių g. Aštuoniolikmetis pats iškvietė policiją, sakydamas, kad yra stipriai sumuštas, todėl esą reikia pagalbos. Pirminiais duomenimis, apžiūrėjus jaunuolį, sumušimų nerasta, tačiau paaiškėjo, kad jis taip pat lankydavosi name, esančiame Vaidoto gatvėje.