2002 metų laidos „BMW 730“ kirto priešingos krypties eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir kelis kartus vertėsi.

Automobilis skriejo taip, kad net kliudė liepų viršūnes. Švarkelis liko kaboti penkių metrų aukštyje, o marškinėliai - ant kitos liepos. Apie avarijos kraupumą bylojo tai, kad S. Savicko galva buvo rasta už 100 metrų nuo kūno.

Įtariama, kad keleivis buvo neprisisegęs saugos diržo. O girtas (2,17 promilės) vairuotojas beveik nesužalotas - dėl sumušimų jis gydomas ambulatoriškai. Po avarijos jis pabėgo iš įvykio vietos. Tačiau nubėgo netoli - jį sučiupo policininkai. D. Pupšys uždarytas į areštinę.

Abu BMW važiavę vyrai labai gerai žinomi Šiaulių policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybai (ONTT).

Keliskart teistas D. Pupšys gerai žinomas ir Kelių policijai. 2005-ųjų kovo mėnesį jis buvo sulaikytas, kai vairavo neblaivus. Dėl to jis neteko vairuotojo pažymėjimo. Tų pačių metų gegužę vėl įkliuvo girtas prie vairo (jau neturėdamas vairuotojo pažymėjimo).

Ir po to jis nuolat vairuodavo - surašyta daug protokolų dėl greičio viršijimo ir vairavimo neturint tam teisės. Baudų D. Pupšys nemokėdavo. Todėl šiemet dalis baudų buvo pakeista į viešuosius darbus.

Pažeidėjas pradėjo juos dirbti. Bet birželio pradžioje paprašė viešuosius darbus atidėti - esą vyksiąs į užsienį uždarbiauti, o bausmę baigs atlikinėti rudenį.

Tačiau į užsienį D. Pupšys neišvažiavo - birželio 4-ąją dėl narkotikų ir nelegalaus ginklo laikymo ONTT pareigūnai jį uždarė į areštinę. Už grotų D. Pupšys buvo iki rugsėjo 4-osios. Šeštadienį jį teko paleisti, nes teismas nepratęsė suėmimo termino.

S. Savickas irgi buvo ONTT akiratyje. Prieš keletą dienų jis grįžo į laisvę iš įkalinimo įstaigos. Manoma, kad jiedu šventė D. Pupšio paleidimą.

Sudaužytas BMW buvo nuvežtas į automobilių aikštelę. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, prieš vidurnaktį, jį kažkas padegė. Nuo jo užsidegė dar du automobiliai.

Išdegė BMW salonas, sudegė galiniai ratai, išdužo stiklai, apdegė variklio skyrius. Be to, apdegė 1994 metų laidos „Mazda Xedos 6“ dešinės pusės durelės, variklio priekinė dalis, išdužo šoniniai stiklai. 1992 metų laidos „Honda Civic“ apdegė dešinės pusės durelės, išdužo galinis stiklas.