Popietę Žemaitės ir Vilniaus gatvių sankirtoje buvo sulaikyti du broliai. 18-mečio Ž. Č. drabužiuose pareigūnai rado 4 paketėlius, kuriuose buvo, įtariama, amfetamino dozės, ir vieną paketėlį, kuriame, manoma, yra smulkintos kanapės.

Jaunuoliai, vengdami sulaikymo, spruko nuo pareigūnų, o sugauti nenorėjo būti apžiūrimi ir priešinosi jiems.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir sulaikytųjų jaunuolių bei kitų keturių šios kvaišalų platintojų grupės šiauliečių namuose atliktos kratos. Žemaitės gatvėje esančiuose brolių namuose pareigūnai rado dar keturis paketėlius „žolės“.

Jų bendrininkas 18-metis B. V. narkotines ir psichotropines medžiagas sandėliavo Gegužių gatvėje esančio daugiabučio namo rūsyje. Be 23 paketėlių amfetamino ir 28 dozių kanapių, čia rastos ir svarstyklės kvaišalams sverti, ir plastmasinių maišelių jiems pakuoti, ir pinigų, manoma, gautų iš kvaišalų platinimo „verslo“.

Pas kitus 15, 17 ir 19 metų jaunuolius atliktos kratos taip pat buvo rezultatyvios. Visi vaikinai, išskyrus 15-metį, buvo uždaryti į areštinę. Jaunuoliai yra Šiaulių mokyklų moksleiviai. Vienas jų prieš porą metų baustas administracine tvarka už kvaišalų vartojimą, jauniausiojo pavardė figūravo baudžiamojoje byloje dėl moters rankinės vagystės.