Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Ugniagesių duomenimis, sprogimas įvyko pažeidus dujų vamzdį. Sužeistas vienas žmogus. Sprogimo banga išdaužė visus penkiaaukščio namo laiptinės langus. Pirmame, antrame ir trečiame aukštuose sprogimo banga išstūmė beveik visų butų duris.

Įvykio vietoje dirbo specialiosios ir avarinės tarnybos. Gyventojų paprašyta išeiti. Tikrinama, ar nėra namo konstrukcinių pažeidimų.

Etaplius.lt praneša, kad per sprogimą nukentėjo 40-45-erių metų buto nuomininkas, jis skubiai nugabentas į ligoninę. Nelaimėliui smarkiai apdegė veidas ir rankos.

Sprogimo banga buvo tokia didžiulė, kad abiejose namo pusėse išdužo aplinkinių butų, balkonų, laiptinės langai, o laiptinės durys buvo tiesiog išsviestos tolyn. Pirmame, antrame ir trečiame aukštuose sprogimo banga išstūmė beveik visų butų duris. Krentančios nuolaužos apgadino greta namo stovėjusį automobilį.

Įvykio vietoje dirbo gausios ugniagesių-gelbėtojų, medikų ir policijos pareigūnų pajėgos. Atvykę Lietuvos dujų atstovai skubėjo įvertinti nelaimės padarinius, tačiau situacijos nekomentavo.

Į sprogimo vietą atvyko Šiaulių miesto valdžia. Buvo registruojami nuo sprogimo nukentėjusių butų savininkai. Paskelbta ekstremali situacija. Vidury žiemos be langų likusiems gyventojams skubos tvarka iš Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus fondo bus skirtos lėšos naujiems langams.

„Tai dabar su namą eksploatuojančia organizacija susitarėm, kad tvarkys. Uždarys butus, policija budės tol, kol bus darbai vykdomi, nes nepažįstam žmonių. Gaisrininkai pasisiūlė su savo kopėčiomis kartu su namą prižiūrinčia organizacija sandarinti laiptinės langus, dujininkai savo darbą dirba“, – sakė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius.

Kalbinti kaimyninių butų gyventojai pasakojo, kad išgirdę sprogimą pagalvojo, jog namas ėmė griūti. „Labai išsigandusi, labai dideliame strese, nespėjau sureaguoti, kas vyksta iš viso. Žiūriu, kažkas krenta iš viršaus. Žiūriu, kad visi nukentėjom labai žiauriai“, – prisiminė namo gyventoja Danė.

„Galvojau, kad nuo viršaus pradėjo griūti namas. Toks triukšmas baisus, kad negalėjau suprasti. Paskui tik durys į šipulius suskilo. Visos durys į šipulius suskilo, langai sveiki pas mane. Bet prieškambario durys išlakstė ir lauko durys išlakstė visos“, – pasakojo toje pačioje laiptinėje gyvenantis Alfonsas.