Visuomenėje didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų gruodžio 26-osios naktį Šiaulių profesinio rengimo centro Buitinių paslaugų skyriaus bendrabutyje, esančiame Šiauliuose, Vilniaus gatvėje.

Teismas praneša, kad M. Babajevas, būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, nužudė sargę R. Š.

Bylos duomenimis, lemtingąją naktį, apie antrą valandą, tarp mokinio ir sargės kilo konfliktas. R. Š. buvo ne bendrabučio, o profesinio rengimo centro sargė. Galbūt neatpažinusi M. Babajevo mėgino išsiaiškinti jo tapatybę ir pasakė iškviesianti policiją. Per konfliktą devyniolikmetis moteriai iš pradžių sudavė per veidą, po to sugriebęs sargę ir pernešęs pirmo aukšto laiptinės aikštelę, numetė nuo laiptų. Pats nuėjo miegoti į savo kambarį. Nuo patirtos galvos traumos moteris mirė įvykio vietoje.

Teisme M. Babajevas teigė, jog nužudyti moters neketino. Anot jo, įvykio metu jis siekė, kad sargė neprieitų prie telefono ir neiškviestų policijos pareigūnų, ir sargę nuo laiptų nustūmė.

Teismas konstatavo, kad M. Babajevo padarytas nusikaltimas yra įrodytas ne tik kaltinamojo, liudytojų parodymais, bet ir kita byloje esančia medžiaga. Per incidentą sargė buvo nustumta nuo laiptų, moteris nužudyta netiesiogine tyčia.

M. Babajevo atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažinta tai, kad kaltinamasis nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

M. Babajevas už padarytą nusikaltimą skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią jis turės atlikti pataisos namuose. Nužudytosios moters artimiesiems jis turės atlyginti 14503 eurų turtinę ir neturtinę žalą.
Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.