Penktadienį ryte skambinęs vaikas pareiškė, kad sprogmenys padėti Šiaulių arenoje. Po pietų, manoma, tas pats berniukas paskambinęs pranešė, kad prie Šiaulių „Akropolio“ esančioje automobilių aikštelėje padėta bomba.

Ketvirtadienio vakarą dėl vaiko skambučio apie neva užminuotą požeminę „Akropolio“ aikštelę buvo evakuoti šimtai žmonių, iš Vilniaus iškviesti išminuotojai, žmonės keletą valandų turėjo laukti, kada galės pasiimti savo automobilius.

Penktadienį policija plano „Skydas“ neįvedinėjo, žmonių neevakuavo, išminuotojų nekvietė, tik apžiūrėjo nurodytas vietas.

Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė DELFI sakė, jog dar neaišku, ar ketvirtadienį ir penktadienį skambino tas pats vaikas. Bet beveik neabejojama, kad penktadienį abu kartus skambino tas pats berniukas. Jis skambino mobiliuoju telefonu. Ketvirtadienį skambinęs vaikas naudojosi taksofonu.

„Kai pagausim, kelnes numausim“, - sakė G. Smagriūnienė. Be to, pasak pareigūnų, šių vaikų pramogos tėvams kainuos labai brangiai.