Tiesa, reidas prasidėjo nuo pranešimų apie eismo įvykius. Iš pradžių pareigūnai buvo informuoti, kad Šiauliuose prie vieno prekybos centro automobilis apgadino kitą transporto priemonę, o vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Netrukus gautas kitas iškvietimas: ties Gardino ir Lyros gatvių sankryža lengvasis automobilis perėjoje kliudė senyvą moterį. 87 metų moterį parbloškė „Opel“ markės automobilis, vairuojamas blaivaus 64-erių vyro. Moteris teigė susitrenkusi koją. Nukentėjusiąją apžiūrėjo medikai. Laimė, lūžių ar kitų rimtų sužalojimų šiaulietė išvengė. Medikai ją parvežė namo. Neatidžiam vairuotojui skirta 30 eurų bauda, praneša Šiaulių apskrities policija.

Per reidą nustatyta 14 vairuotojų, kurie vairuodami plepėjo mobiliojo ryšio telefonais, dar keli vairuotojai važiavo neprisisegę saugos diržų. Įprasta, kad iš tolo pamatę policijos automobilį, vairuotojai trumpam paslepia telefoną arba pažada pašnekovui perskambinti po kelių akimirkų, kai policininkai liks už nugaros. Todėl šį kartą pasirinktas mišrus patruliavimo būdas, kai nežymėtame automobilyje esantis pareigūnas fiksuoja pažeidėjus ir apie juos praneša netoliese dirbantiems kolegoms.

Dalis Šiaulių pareigūnų penktadienio vakarą dirbo Raseinių rajone. Būtent čia policininkams įkliuvo du neblaivūs vairuotojai. Sujainių kaime pareigūnai sustabdė 46-erių vyro vairuojamą automobilį „Volkswagen Passat“. Alkoholio matuoklis parodė 0,92 promilės. Praėjusiais metais vyras jau buvo baustas už vairavimą išgėrus. Po pakartotinio pažeidimo jam gresia netekti automobilio.

Kitam vairuotojui nustatytas taip pat lengvas girtumas – 0,79 promilės.

Šiauliuose matuoklis dar triskart fiksavo alkoholį, tačiau jo kiekis neviršijo leistinos normos.