Važiuojant iš Šiaulių Kuršėnų link draugai iš toli pamatė žvyrkeliu atlekiantį automobilį, kuris įsukęs į pagrindinį kelią sustojo.

Automobilio vairuotojas pradėjo mojuoti prašydamas pagalbos. Tautvydui Skikui pasiteiravus, kas nutiko, išsigandęs vyras paaiškino, kad skuba pas medikus, nes veža skendusį sūnų, o automobilyje pasibaigė kuras.

Tėvas sakė, kad sūnus su vyresne sesute žaidė namo kieme, kur iškastas tvenkinys, mažasis į jį įkrito.

Kol sesuo pakvietė pagalbą, vaikas kelias minutes išbuvo vandenyje, sušalo. Supratę, kad reikia skubėti, šiauliečiai pasiūlė pagalbą ir greitai į savo automobilį įsodino moterį su vaiku.

„Berniukas vos 3-4 metų, įsuktas į pledą, visas pamėlęs, bijojom, kad tik spėtumėm nuvažiuoti“, - apie įvykį kalbėjo pareigūnas.

Kad veža mažametį T. Skikas pranešė bendruoju pagalbos telefonu, tad nuvykus į Moters ir vaiko kliniką jau laukė pagalbą pasiruošę suteikti medikai.

DELFI primena, kad šis Šiaulių aps. VPK patrulis jau ne pirmą kartą puolė gaudyti nusikaltėlių ar gelbėti žmonių ne darbo metu. Jis yra sulaukęs ne vienos vadovų padėkos už gerą tarnybą - po darbo valandų pričiupo girtą ir kyšį brukusį vairuotoją, poilsiaudamas sučiupo vagį.