Ketvirtadienį pareigūnų ekipažas budėjo Šiauliuose, Aido gatvėje, šalia prekybos centro, kur žmonės dažnai kerta gatvę eidami ne per perėją. Tai akivaizdu, mat link kelio veda pėsčiųjų jau išminti takeliai.

Nors perėja visai šalia – už keliolikos metrų, vos ekipažui sustojus kelkraštyje, viena šiaulietė kelią pereiti nusprendė prieš pat policijos automobilį. Moteris teisinosi, kad taip arčiau įėjimas į parduotuvę.

Pareigūnai praneša, kad net nespėjus užpildyti visų pirmos pažeidėjos dokumentų, netoli policijos automobilio kirsti kelią sumanė dar vienas vyresnio amžiaus dviratininkas. Vyras aiškino, kad mašinų nebuvo, tai ir nusprendė gatvę pereiti čia pat, nors reguliuojama sankryža su pėsčiųjų perėja buvo vos už kelių metrų.

Tilžės gatvėje, šalia „Akropolio“, kur eismas itin intensyvus ir mašinos važiuoja net keturiomis juostomis, rizikuoti savo gyvybe dažnai ryžtasi ne vienas šiaulietis. Pareigūnai pasakoja, kad šioje vietoje gana dažnai baudžiami pėstieji, kurie nusprendžia perbėgti kelią link autobusų stotelės. Nors vienoje pusėje gatvę nuo šaligatvio skiria speciali tvorelė, žmonės bėga skersai ir eiti iki už kelių metrų esančios perėjos net nesivargina.

Reido metu, vos atvykę į šią vietą pareigūnai iškart pamatė per kelią link autobusų stotelės skubančią porą. Sulaikyta moteris aiškino, kad jos krepšys sunkus, tad norėjo sutrumpinti kelią.
Visiems pažeidėjams skirtos piniginės baudos. Šį pavasarį jau sužaloti keli pėstieji į gatvę išėjęs draudžiamoje vietoje, tarp jų ir mažamečiai vaikai. Už gatvės perėjimą neleistinoje vietoje grasia 5 – 11 eurų bauda.

Policijos pareigūnai šiomis dienomis taip pat atidžiai stebi ar pėstieji paiso eismo reguliavimo signalų, eismo tvarkos automagistralėse ir greitkeliuose, ar dviračių vairuotojai vykdo jiems keliamus Kelių eismo taisyklių reikalavimus, taip pat, ar tamsiuoju paros metu naudojami atšvaitai, dėvimos ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais.