Gavę kriminalinės žvalgybos informaciją apie 37 metų šiauliečio N. P. nusikalstamą veiką, pareigūnai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas realizuoti, pradėjo ikiteisminį tyrimą ir rugsėjo 17 d. surengė operaciją šiam asmeniu sulaikyti.

Jis buvo sulaikytas Radviliškio r., Butėnų kaime, prie D. Š. gyvenamojo namo. Po visą dieną trukusios pasalos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai tik vakare sulaukė čia atvažiavusio N. P.

Nors pastaruoju metu šiame name niekas negyveno, tačiau šis vyras čia užsukdavo nuolat. Mat, pasirodo, turėjo rimto darbo – prižiūrėti namo antrajame aukšte labai moderniai įrengtos kanapių auginimo laboratorijos. Joje vėdinimo, apšvietimo ir laistymo sistemos buvo įrengtos, naudojant paskutines technikos naujoves, praneša Šiaulių apskrities policija.

Kriminalistai čia rado jau nupjautų kanapių stiebus, apie 6 kilogramus šių augalų buvo pakabinta džiovinti. N. P. buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Kitą dieną Panevėžyje buvo sulaikytas ir jo bendrininkas, namo savininkas, 32 metų D. Š. Abiems sulaikytiesiems dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas realizuoti, pareikšti įtarimai.

Tęsiant tyrimą, buvo analizuojami ir apibendrinami N. P. judėjimo iki sulaikymo maršrutai, ir pareigūnams kilo įtarimų, kad vyras savo nusikalstamą veiką galėjo plėtoti ir kituose rajonuose.

Nuvykę į Pakruojo r., Dvariškių kaimą, kriminalistai 36 metų A. L. gyvenamojo namo rūsyje aptiko irgi labai moderniai įrengtą kanapių auginimo laboratoriją, kurioje augo apie 120 kanapių. Jos visos buvo nupjautos ir dėl narkotinių medžiagų nustatymo perduotos tirti specialistams.

Kitą N. P. kuruojamą kanapių auginimo laboratoriją pareigūnai susekė Kėdainių rajone, Medekšių kaime. R. D. gyvenamojo namo rūsyje kriminalistai „išravėjo“ 40 vazonų su kanapėmis.

Ir pakruojiškiui, ir Kėdainių gyventojui taip pat pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas realizuoti. Už tai baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dešimties metų. Visi įtariamieji suimti.