Generalinės prokuratūros prokuroras Sigitas Jankauskas prašė teismo katinamajam skirti 50 parų arešto. Antradienį teisėja Aiva Survilienė paskelbė, kad prokuroro siūloma bausmė neskiriama. Teismas paskyrė tik baudą, kuri nuo 7800 Lt dėl ikiteimimio tyrimo metu skirto suėmimo sumažėjo daugiau nei 5 tūkst. litų.

Taip pat Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu, A. Tumėnui draudžiama vairuoti trejus metus.

Teisėja A. Survilienė paskelbė, kad visi teismą pasiekę sužalotų asmenų ieškiniai dėl žalos atlyginimo yra tenkinami.

Dėl A. Tumėno vairuotojo pažymėjimo paėmimo Vilniaus miesto apylinkės teimas pasisakė dar praėjusių metų gegužės 13 d. administracinėje byloje. Už pasišalinimą iš įvykio vietos A. Tumėnui buvo uždrausta vairuoti 4 metus. Tuomet skirta bauda siekė 3 500 litų.

Baudžiamojoj byloje baigiamąją kalbą sakęs prokuroras pabrėžė, kad bylos duomenys patvirtina, jog A. Tumėnas eismo įvykio metu buvo neblaivus, nors tai nenustatyta jokiais medicininiais dokumentais – po kraupios avarijos vairuotojas pasišalino.

Būtent dėl girtumo buvo kilę daugiausia ginčų, mat iš karto po avarijos patikrinti A. Tumėno būklės nebuvo įmanoma, o kai jis pagaliau prisistatė su advokatu į policiją, buvo blaivus ir tikino, kad per avariją taip pat nebuvo girtas.

Kraupi avarija įvyko 2012 m. balandžio 28 d. apie 18.05 val. Vilniuje, Geležinio Vilko g. Važiuodamas link sostinės centro, A. Tumėnas neatsižvelgė į kelyje iškilusias kliūtis ir esant grėsmei nesulėtino savo vairuojamo automobilio „Mercedes Benz“, kuris rėžėsi į šalikelėje stovėjusį policijos automobilį, o šis nuo smūgio trenkėsi į kitą policijos pareigūnų sustabdytą mašiną.

Ne vieną šokiravo ši avarija – šešis žmonės sužalojęs vairuotojas spruko.