Praėjusią savaitę globos namų auklėtinis direktoriui pranešė, kad keturi pažįstami vaikinai jį rengiasi išvežti į užsienį dirbti vagimi.

Šešiolikmetis pasakojo, kad jau daugiau kaip mėnesį Šilutės rajono gyventojai jam grasino, naudojo psichologinį smurtą, o kartą sumušė. Nuo užpuolikų nepilnametis mėnesį slapstėsi.

Vaikų globos namų direktorius apie tai, kad šešiolikmetis terorizuojamas, sužinojo likus vos kelioms valandoms iki išvežimo į Angliją.

Manoma, kad vaikų globos auklėtinis buvo prasiskolinęs dabar įtariamiems nusikaltėliams.

Policijos pareigūnai sulaikė minėtus keturis asmenis.

"Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl žmonių prekybos, nukentėjusysis kreipėsi į policiją dėl jo priverstinio išvežimo iš Lietuvos", - sakė Šilutės kriminalinės policijos viršininkas Vaidas Petniūnas.

Jo teigimu, įtariamųjų gali būti daugiau, nes sulaikyti tik nusikaltimo vykdytojai.

Toks atvejis Šilutės rajone pirmas.

Beveik prieš metus Norvegijos teisėsaugininkai už grotų patupdė du lietuvius, kurie į vagystes įtraukė septynis iš Tauragės atvežtus nepilnamečius. Vaikai į svečią šalį išvežti su nuolat girtaujančių tėvų žinia. Vaikų teisių apsaugos specialistai taip pat turi duomenų, kad vaikai iš girtaujančių šeimų vagiliauti vežami į Olandiją bei Prancūziją. Už tai taurelės nevengiantiems tėvams mokama po šimtą litų.