Pirminiais duomenimis, Seimo pirmininką vežiojantis BMW vyko Pamėnkalnio gatve Seimo link. Anot liudininkų, užsidegus raudonam šviesoforui BMW įjungė švyturėlius ir įvažiavo į sankryžą, kur Pamėnkalnio gatvė susikerta su Vasario 16-osios gatve. Čia susidūrė su žmonių pavežimo paslaugas teikiančios bendrovės automobiliu.

Seimo pirmininko atstovė spaudai Dalia Vencevičienė DELFI sakė avarijos metu kartu su V. Pranckiečiu buvusi automobilyje. Jie vyko iš „Žinių radijo“ laidos.

„Sužeistų nėra, ir taksi automobilio vairuotojas, ir taksi keleiviai sveiki. Viskas tvarkoje, džiaugiamės, kad viskas baigėsi laimingai ir niekas nenukentėjo“, – kalbėjo D. Vencevičienė.

Po avarijos V. Pranckietis į Seimą nuvežtas apsaugos darbuotojų automobiliu.

Po avarijos kilo nesutarimų, kas kaltas. Atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad pirmasis Seimo pirmininką lydintis kortežo automobilis pravažiavo sankryžą, tačiau tas, kuriame vyko Seimo pirmininkas, jau turėjo kirsti sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui. Tuomet vairuotojas ir įjungė švyturėlius, tačiau jų pastebėti nespėjo taksi vairuotojas.

Vadovybės apsaugos departamento vadovas Rymantas Mockevičius sako, kad avarijos aplinkybės bus visiškai aiškios peržiūrėjus vaizdo įrašus iš tarnybinių automobilių.

„Aiškinsimės ir ar pareigūnai laikėsi visų taisyklių, mokymų, kad išvengtų avarijos, tačiau dabar kaltas dėl avarijos neturiu informacijos, tai turėtų paaiškėti truputį vėliau“, – DELFI sakė R. Mockevičius.

Švyturėlių naudojimas nesuteikia jį naudojančiam automobiliui pirmenybės. Taisyklėse pažymima, kad tokie švyturėliai leidžia pasinaudoti pirmenybe tik tuo atveju, jeigu nepakenks eismo saugumui, ir tik tada, kai įsitikina, kad jiems duodamas kelias.

Papildyta 14.31 val.: R. Mockevičius po filmuotos medžiagos peržiūros patvirtino, kad politiką vežę vyrai įvažiavo su švyturėliais į sankryžą jau degant raudonam šviesoforo signalui. Tiesa, taksi vairavusio jauno vyro greitis kiek kelia abejonių, be to, toje sankryžoje prastas matomumas. Vadovybės apsaugos departamento direktorius patikino, kad dar vyks išsamesnis vidaus tyrimas dėl įvykio ir analizavimas, kaip tokiu atveju dar saugiau įvažiuoti į sankryžas.