Pranešimą apie į tvenkinį įvažiavusį traktorių Karūnių kaime ugniagesiai-gelbėtojai gavo iš Bendrojo pagalbos centro apie pusę aštuonių vakaro.

Atvykę Viešintų gaisrininkų komandos vyrai rado į tvenkinį įvažiavusį traktorių, apsemtą iki kabinos. Traktoriaus viduje sėdėjo vyras, kuris buvo ištrauktas iš kabinos ir perduotas medikų apžiūrai, tačiau jų pagalbos jam neprireikė.

Pirmadienio rytą traktorių vairavęs vyras stebėjo, kaip iš tvenkinio traukiamas jo traktorius. Pirminiais duomenimis, įtariama, kad traktorių ūkininkas vairavo neblaivus.

Ūkininkas Viešintų seniūnijoje - žinomas žmogus, verčiasi gyvulininkyste, gyvena prižiūrimoje sodyboje. Jo hobis – žirgai, kurių kaustymą ne kartą demonstravo „Bėk bėk, žirgeli!” šventėse.

A. Pasmokis buvo nekalbus, pakalbintas apie įvykį teištarė: „Ai, geriau neklausk!”.

Jo traktorius „Belarus 820” apsemtas iki vairo buvo nedidelio tvenkinio viduryje. Laimė, kad riedėdamas nuo šlaitelio traktorius nevirto, nes jei būtų apvirtęs, ūkininkas vargu ar būtų likęs gyvas.

Traukti traktoriaus sekmadienį prieš pietus atvyko ne tik Anykščių rajono ugniagesių tarnybos Viešintų komandos automobilis su „gerve“, bet ir Utenos ugniagesių-gelbėtojų komandos narai. Panėręs naras užkabino trosą ir Viešintų gaisrinės automobilis traktorių išvilko į krantą.