Lietuvos kelių policijos tarnyba praneša, kad sausio 20–22 d. policijoje buvo užregistruota 110 techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo, taip pat pareigūnai pradėjo 18 ikiteisminių tyrimų dėl galimų vairuotojų nusikalstamų veikų – vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai girtumas buvo didesnis, nei 1,5 prom.

Sausio 21 d. apie 3.20 min. Klaipėdos r., Gargždų sen., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, 288-ame km, keleivinis autobusas „Setra“, vairuojamas 60 m. vairuotojo, kliudė tarp kelkraščio ir pirmos eismo juostos stovintį lengvąjį automobilį „Mercedes Benz E320 Cdi“, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Per eismo įvykį žuvo keleivio vietoje važiavęs antrasis autobuso vairuotojas, 53 m. vyras.

Eismo įvykio metu nukentėjo 8 autobuso keleiviai. 32 m. Baltarusijos Respublikos pilietė, 23 m. jaunuolis ir 20-metė mergina dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į ligoninę. Dar du Baltarusijos piliečiai, 69 m. vyras ir 54 m. moteris, taip pat dvi sužeistos 19-metės merginos ir 21 m. vaikinas, suteikus medicinos pagalbą, išleisti gydytis ambulatoriškai.

Sausio 22 d. apie 18 val. Vilkaviškio r., Šeimenos sen., Mažųjų Būdežerių k. teritorijoje, magistralinio kelio A7 Marijampolė–Kybartai–Kalinigradas 23-iajame km, esant šlapiai kelio dangai, rūkui, neapšviestame ruože, krovininis automobilis „DAF XF 105.410“ su priekaba, vairuojamas 40 m. Rusijos piliečio, pervažiavo ir mirtinai sužalojo tamsiuoju paros metu neapšviestame kelio ruože gulėjusią 54 m. moterį.

Sausio 20 d., 2.12 val., Kaišiadorių r., kelyje A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) 41 m. vyras, vairuodamas automobilį „Seat Alhambra“, važiavo kelio pirmąją eismo juosta Vilniaus kryptimi, būdamas neblaivus.

Vairuotojas nesuvaldė vairuojamo automobilio, įvažiavo į antrą eismo juostą, ir susidūrė su antra eismo juosta važiavusiu automobiliu „VW Passat“, kurią vairavo 18-metė mergina. Įvykio metu buvo sužeistas 26 m. automobilio „VW Passat“ keleivis. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai automobilio „Seat Alhambra“ vairuotojui nustatė 2,55 prom. girtumą, vyras uždarytas į areštinę.

Sausio 21 d., 13.00 val., 86 m. senjoras, vairuodamas automobilį „VW Golf“, pėsčiųjų perėjoje partrenkė 39 m. pėsčiąjį. Nukentėjusysis dėl patirtų sužalojimų paguldytas į ligoninę.