Policija informuoja, kad vasario 2-8 d. pareigūnai išaiškino 26 atvejus, kai automobilius vairavo neblaivūs vairuotojai.

Vien penktadienį–sekmadienį išaiškinta 16 tokių atvejų. 6 neblaivūs vairuotojai sukėlė eismo įvykius, kuriuose sugadintos transporto priemonės, viename neblaivaus vairuotojo sukeltame eismo įvykyje metu nukentėjo žmonės.

Policija vairuotojams primena apie atsakomybę už vairavimą apsvaigus ir prašo visuomenės pranešti apie transporto priemones vairuojančius neblaivius vairuotojus.

Kauno pareigūnai taip pat suskaičiavo, kiek vasario 2-8 dienomis įkliuvo pažeidėjų. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai informuoja, kad vykdė transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio kontrolę, kurios metu iš viso nustatyti 105 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 56 vairuotojai viršijo nustatytą greitį nuo 10 iki 20 km/val., 34 – nuo 20 iki 30 km/val., 12 – nuo 30 iki 40 km/val., 3 – nuo 40 iki 50 km/val. Vairuotojų, nustatytą greitį viršijusių daugiau kaip 50 km/val., nenustatyta.

Užfiksuotas didžiausias nustatyto leistino važiavimo greičio viršijimas – 49 km/val.

Tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų neblaivumas. Nustatyti 9 neblaivūs vairuotojai (8 iš jų nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 1 – vidutinis (1,55 prom. girtumas)) ir 1 neblaivus dviratininkas.

Užfiksuoti 59 pėsčiųjų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.
Primename, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Per praėjusią savaitę Kauno mieste ir Kauno rajone įvyko 7 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 1 žmogus, dar 8 buvo sužaloti.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 7 asmenys, dar 96 buvo sužeisti, todėl Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.