Policija ėmėsi įvairių paieškos būdų: buvo apklausti bėglį pažįstantys žmonės, šio panevėžiečio artimieji (paaiškėjo, kad su artimaisiais jo santykiai komplikuoti), apieškoti greta Saulėtekio esantys miškai (neatmesta, kad vaikinas galėjo nusižudyti) ir t.t. Tačiau rasti jo nepavyko.

Bėglys antradienį pats atėjo į Vilniaus 2 policijos komisariatą. Iš ten jis išvežtas į Vilniaus 1 komisariatą, kur atliekamas tyrimas dėl kruvino incidento studentų bendrabutyje. Čia jis apklaustas, jaunuolis sako, jog gailisi dėl to, kas įvyko.

Nuspręsta jį uždaryti į areštinę, o trečiadienį pateikti oficialų įtarimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Paskui bus sprendžiama, kokią kardomąją priemonę jam skirti.

Vilniaus 1 komisariato viršininkas Gintaras Barzdukas DELFI sakė: „Manome, kad vaikinas pavargo slapstytis, todėl ir atėjo į policiją“. Neoficialiais duomenimis, studentas slapstėsi kažkokioje sodyboje.

Baudžiamajame kodekse rašoma: Tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pasak nukentėjusiojo (irgi 24 metų), konfliktas kilo po to, kai jis, norėjęs miegoti, pareikalavo, kad A. Kosarevas nebetarškintų kompiuterio klaviatūros. Kilo muštynės, kurių metu buvo panaudotas peilis.

Sužalotas studentas išbėgo iš kambario ir jį užrakino. Tačiau A. Kosarevas pabėgo per balkoną. Sužalotasis buvo išvežtas į ligoninę.