Š. Žemaičiui oficialiai pareikšti įtarimai dėl prieš dvejus metus įvykdyto nužudymo, tačiau Prokuratūra kol kas daugiau nieko nekomentuoja. Lieka neaišku, ar vaikinas pats prisipažino dėl prieš keletą metų įvykdyto nusikaltimo.

Miestelyje netyla kalbos, kad Š. Žemaitis nužudė savo vaiko motiną dėl to, kad ši žinojo apie padarytą nusikaltimą ir žadėjo jį išduoti. Linkuviškiai kalba, kad Samanta draugėms pasakojusi, kad  tą vakarą, kai buvo nužudytas gimnazijos sargas, Š. Žemaitis namo parėjo kruvinas, degino drabužius.

Linkuvos gimnazijos sargas buvo nužudytas itin žiauriai. Pasak gimnazijos direktoriaus, subadytas peiliu, smarkiai sumuštas ir apkrautas daiktais. Nusiaubta buvo ir pati gimnazija. Keliuose aukštuose išdaužytos kriauklės. Nužudžius sargą pavogti keli įrankiai, kažkiek statybinių medžiagų. Jų buvo, nes mokykla tuo metu buvo renovuojama.

Policija tyrė žmogžudystę, tačiau viskas taip ir liko mįslė.

„Jei pagaliau bus atskleistas mano vyro nužudymas, galėsiu bent ramiai numirti“, – pravirko Linkuvos gimnazijoje dirbanti Irena Dolumbauskienė.

Trečiadienį Linkuvoje atsisveikinma su nužudyta Samanta Rakauskaite.

Jauna moteris balandžio 11-osios naktį nužudyta sugyventinio Š. Žemaičio. Vyras beveik savaitę slėpė nusikaltimą, kūrė istorijas, kad Samanta, metusi jį ir mažutį sūnelį, pabėgo su nauju draugu.

Tačiau prispaustas įrodymų, Š. Žemaitis prisipažino gyvenimo draugę pasmaugęs ir paslėpęs laukuose telkšančioje duobėje. Šeštadienį teismas Š. Žemaitį leido suimti trims mėnesiams. Jis prisipažįsta nužudęs gyvenimo draugę.

Prokuratūra apie antradienį baigiantis dienai Š. Žemaičiui įtarimą kol kas daug neatskleidžia. Anot Prokuroro Sauliaus Kulikausko, mokyklos sargo nužudymo byloje du įtariamieji jau yra buvę, tačiau įtarimai nepasitvirtino. Ar Š. Žemaitis galėjo veikti vienas, taip pat neatskleidžiama.