62 metų Wendy Willson sukėlė ant kojų Norfolko policiją pareikšdama, kad ją esą išprievartavo du su rytų europietišku akcentu kalbėję vyrai. Bet vėliau pareigūnai išsiaiškino, kad moteris melavo dėl finansinės naudos. Šios bylos tyrimas policijai kainavo 70 000 svarų.

O įtarimų sukėlė tai, kad W. Wilson kreipėsi į draudimo kompaniją dėl išmokos už neva prievartautojų pagrobtus daiktus, apie kuriuos ji neužsiminė rašydama pareiškimą policijoje dėl išprievartavimo.

Iš pradžių ketinusi neigti savo kaltę moters paskutinę minutę apsigalvojo ir prisipažino. Iš pradžių ji teigė, kad du vyrai esą įsilaužė į jos namus King's Lynne, ją sumušė ir išprievartavo.

„W. Wlson tyčia išgalvojo labai sunkų nusikaltimą dėl asmeninės finansinės naudos. Dėl to policija itin įtemptu metu turėjo nukreipti savo išteklius šios bylos tyrimui“, – sakė Norfolko ir Suffolko policijos detektyvas Paulas Durhamas.

„Be to, ji teigė, kad nusikaltimą įvykdė asmenys, kalbėję su rytų europietišku akcentu, kas galėjo padidinti įtampą tarp bendruomenių“, – pabrėžė policijos pareigūnas.