Policijos priemonė prasidėjo 7.30 val., rytinio piko įkarščio metu. Prie pat sankryžos įsitaisęs neuniformuotas policijos pareigūnas, įvykus pažeidimui pranešdavo radijo ryšiu toliau nuo sankryžos Laisvės alėjoje esantiems kolegoms apie pažeidimą.

Reido pradžioje pažeidimų buvo tik keli, tačiau artėjant 8 val. jų padaugėjo ženkliai. Didžioji pažeidėjų dalis – vaikus į netoliese esantį darželį ir mokyklą vežantys tėveliai. Galima būtų spėti, kad šiuo maršrutu mamos ir tėčiai vaikus veža ir taisykles pažeidžia nuolat.

Viena rusiškai kalbanti moteris pažeidimo metu sulaukė iš paskos važiuojančių automobilių garso signalų, tačiau nekreipė į tai dėmesio ir kantriai laukė, kol pravažiuos priešpriešinės mašinos ir ji galės pasukti į savo pasirinktą kelią.

„Aš girdėjau, kad jie man signalizuoja, pagalvojau, kad kažkas negerai. Bet iš kitos pusės, aš nežinojau, kokiu kitu keliu man vežti vaiką į darželį“, - tikino moteris.

Policijai teko jai paaiškinti, kokiais maršrutais ji turėtų važiuoti, kad nepažeistų taisyklių.

Sustabdyti kiti tėveliai prašė pareigūnų, kad galėtų pristatyti vaikus į darželį, o tada grįžti atgal, kad policininkai galėtų surašyti pažeidimo protokolą. Vienas tėvelis, palikęs automobilį prie policijos pėsčias nusivedė vaikus į darželį.

Viena vaiką į darželį vežusi mama bandė teisintis, kad sukimo į kairę metu priešpriešais nebuvo atvažiuojančių mašinų, todėl neva ji niekam nesutrukdė. Tačiau pareigūnų neperkalbėsi - taisyklės yra taisyklės ir už pažeidimus reikia atsakyti.

Už kelio ženklo nepaisymą vairuotojui skiriama bauda nuo 30 iki 90 eurų. Daugeliui vairuotojų buvo skirta pusės minimalios baudos, nes jie pr pastaruosius metus nebuvo bausti už analogiškus pažeidimus.

Tiesa, vienas iš sustabdytų vairuotojų neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės. Jam gresia griežtesnė atsakomybė.

Iš viso per pusantros valandos trukusį reidą policija sustabdė 13 neleistinai į kairę pasukusių vairuotojų, 2 vairuotojai sankryžą kirto degant raudonam signalui.

Į reidą atvykęs Kauno kelių policijos valdybos patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra nemano, kad šioje vietoje neaiškus sankryžos ženklinimas. Prieš pat sankryžą yra pakabinti ženklai, nurodantys, kad sukti į kairę negalima. R. Kemzūra mano, kad vairuotojai piktybiškai pažeidžia taisykles, nes jiems taip patogiau pasiekti savo kelionės tikslą.

Norint šioje vietoje įvažiuoti į Laisvės alėją, vairuotojai turi važiuoti toliau ir apsisukti arba pasukti į dešinę ir tada pasisukus sankryžoje važiuoti tiesiai.