Ankstyvą sekmadienio rytą Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai surengė reidą, kurio metu buvo tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Reidui buvo pasirinkta atokiau nuo miesto centro esanti Liepkalnio gatvė.

Palyginus su šeštadienio naktį ar ryte vykusiais reidais, kai buvo sulaikyti ir išgėrę, ir teisės vairuoti neturintys asmenys, sekmadieninis buvo gerokai ramesnis, tačiau pažeidimų ir jo metu buvo užfiksuota.

Reidui įpusėjus patikrinimui buvo sustabdytas „Volkswagen“ vienatūris, kuris, kaip paaiškėjo, nėra praėjęs privalomos techninės apžiūros. Kadangi automobilio vairuotojas teikia taksi paslaugas, išeina, jog žmones, taip, galimai, keldamas jiems pavojų jis vežioja techniškai netvarkinga transporto priemone.

Policijos pareigūnams patikrinus duomenų bazę, buvo nustatyta, kad vairuotojo laukia atsakomybė už dar vieną, kiek anksčiau padarytą nusižengimą – greičio viršijimą, kurį užfiksavo stacionarus greičio matuoklis.

Kol pareigūnai pildė protokolą, automobilyje laukęs 1978 m. gimęs jo vairuotojas, pamatęs, kad yra fotografuojamas, žurnalistams pradėjo rodyti nepadorius gestus, tačiau išvydęs artėjantį pareigūną, iškart nusiramino.

Reidui pasibaigus pareigūnai pasidžiaugė, kad daugiau nusižengimų užfiksuota nebuvo ir palinkėjo, kad visada vairuotojai būtų tokie atsakingi ir sąmoningi.