Pirminiais duomenimis, lapkričio 12 d. įtariamasis ir jo 63 metų kaimynas kartu gėrė alkoholinius gėrimus. Deja, užstalė baigėsi pensininko nužudymu, pranešama oficialioje Rusijos Federacijos tardymo komiteto srities valdybos svetainėje.

„Iš pradžių aš jam spyriau, ir jis parkrito“, – per apklausą pasakojo sulaikytasis. Kai pagyvenęs vyriškis bandė keltis nuo grindų, sugėrovas neva pamatė, kad „jo akys ėmė šviesti ryškiai raudonai kaip vampyro“.

„Jos švietė taip ryškiai, kad šviesa mane akino ir aš išsigandau“, – įtariamojo žodžius cituoja tyrėjai.

Galiausiai vyriškis, dar kartą spyręs kaimynui, paėmė nuo krosnies drebulinį kuolą ir įbedė jį oponentui į kairę akį, praneša KP40.ru.
Po to žudikas nuėjo pas kaimynus ir papasakojo, kaip susidorojo su „vampyru“. Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Vyriškiui iškelta byla dėl nužudymo. Įtariamajam gresia iki 15 metų laisvės atėmimo.

Rusijoje tai ne vienintelis atvejis, kai sugėrovai nužudomi dėl vampyrų baimės.

Panašus nusikaltimas buvo įvykdytas prieš trejus metus Briansko srityje. Ten 35 metų Suražo rajono Kosičių kaimo gyventojas užpuolė 63 metų to paties kaimo gyventoją, kuris pasikvietė jį į svečius. Svečiui pasirodė, kad šeimininkas išgėrė daugiau nei jis, dėl to sugėrovai susipyko. „Tada baudžiamosios bylos figūrantui pasirodė, kad šeimininkui išaugo iltys ir jis pavirto vampyru“, – buvo rašoma Rusijos Federacijos tardymo komiteto pranešime spaudai. Galiausiai jaunesnysis sugėrovas iš pradžių sumušė oponentą rankomis ir metaliniu strypu, o po to įbedė pensininkui į krūtinę atsuktuvą ir galąstuvą. Nuo patirtų traumų nukentėjusysis mirė vietoje.

2006 metais Kaliningrado srityje 30-metis Michailas Šatochinas iš Kubanovkos gyvenvietės nužudė 80-metę to paties kaimo gyventoją. Prieš tai jis išgėrė litrą naminės degtinės. Liudininkų teigimu, girtas M. Šatochinas vakare išbėgo iš savo namo ir ėmė rėkti „Vampyrai ateina! Gelbėkitės!“. Po to jis čiupo kieme gulėjusį metalinį laužtuvą nusmailintu galu ir išėjo, kaip papasakojo pats, ginti gyvenvietės nuo vampyrų.

Moločnaja gatvėje M. Šatochinas sutiko senutę Valentiną Lochmotovą, kurią jis palaikė vampyru, todėl jai trenkė ir pargriovė. Galiausiai „kovotojas su blogiu“ šešis kartus smogė senutei laužtuvu į kairę krūtinės pusę, tyčia taikydamas į širdį.