Šeštadienį Marijampolės teritorinės muitinės Kybartų kelio poste dirbę pareigūnai sulaikė Eitkūnų (Černyševskojės), Rusijos Federacijos Kaliningrado srities 24 metų gyventoją Aleksejų Subotiną.

Muitininkai atkreipė dėmesį į itin gausiai apsikrovusį jauną vyriškį, kuris iš Rusijos riedėjo invalido vežimėliu.

Muitinės poste A. Subotinas paprašė deklaracijos ir ją užpildė. Be teisėtai gabentų puslitrio degtinės, penkių pakelių cigarečių bei pusės kilogramo cukraus jis deklaravo ir 42 kilogramus cukraus.

Pasak Muitinės departamento pranešimo, ši akcizinė prekė įtraukta į sąrašą prekių, kurių įvežamas į Lietuvą kiekis keleiviams yra labai ribotas.

Cukrus buvo supilstytas į nevienodo dydžio polietileno maišelius.

Pasak pranešimo, A. Subotinas iš tikrųjų yra pirmos grupės invalidas. Jis pareigūnams guodėsi sunkiai besiverčiąs, nes gyvenąs vienas.

Visą gabentą cukrų jis įrašęs į deklaraciją, nes bijojo, kad muitininkai gali jį patikrinti. Rusui to nepadarius, jo pažeidimas būtų įvertintas kaip kontrabanda. Tokiu atveju, griežtai laikantis teisės aktų, invalido vežimėlis, kaip kontrabandos gabenimo priemonė, taip pat turėjo būti konfiskuotas.

Muitinės pareigūnai A. Subotinui surašė protokolą dėl prekių gabenimo tvarkos pažeidimo. Netekęs 40 kg cukraus, rusas dar gali būti nubaustas bauda nuo 100 iki 300 litų, tačiau greičiausiai jis atsipirks įspėjimu.