JAV "Laisvės radijo" darbuotojas A.Babickis buvo užsitraukęs Kremliaus nemalonę dėl kritiškų reportažų apie Čečėnijos karą. Sausio mėnesį federalinės pajėgos suėmė jį Čečėnijoje, tvirtindamos, kad jis neturėjo darbui krizės zonoje reikalingos akreditacijos. Po to jis paslaptingomis aplinkybėmis buvo iškeistas į rusų karo belaisvius ir perduotas tariamiems čečėnų maištininkams. Dar po kelių dienų A.Babickis su suklastotu pasu pasirodė Machačkaloje.

Tiek A.Babickis, tiek Rusijos ir užsienio žmogaus teisių gynėjai mano, kad jo areštas ir iškeitimas į karo belaisvius tebuvo Rusijos slaptųjų tarnybų inscenizacija.

A.Babickio advokatas jau paskelbė apskųsiąs nuosprendį reikalaudamas išteisinimo, nes jo klientas paprasčiausiai neturėjo kitos išeities, kaip naudotis suklastotais asmens dokumentais.

A.Babickio byla visuotinai buvo vertinama kaip testas, parodysiantis žodžio laisvės brandą Rusijoje. Prieš teismą prokuratūra atsiėmė kitus kaltinimus, tarp jų - dėl dalyvavimo ginkluotos grupės veikloje.