2015 m. vasarį kaltinamieji, apgavę nukentėjusįjį, kad nori pasikalbėti, išviliojo jį iš namų ir vežė automobiliu į tariamą susitikimo vietą. Bevažiuojant nukentėjusiajam buvo pagrasinta pistoletu ir liepta sėdėti ramiai. Atvežę į Prienų rajono kaime esantį namą, kaltinamieji uždarė G. S. rūsyje ir, grasindami nužudyti, reikalavo iš jo milijono eurų, neva uždirbtų iš nusikalstamų veikų.

Mušę nukentėjusįjį, kol šis neteko sąmonės, kaltinamieji surišo jį, atsigavusiam vėl grasino ginklu ir mušė lazdomis, filmavo liepdami sakyti jų padiktuotą kompromituojančią informaciją ir grasino vaizdo įrašą paviešinti. Tik išgavę pažadą, kad nukentėjusysis surinks bent dalį reikalaujamų pinigų ir nesikreips į policiją, jį paleido, praneša Kauno apygardos teismas.

Kaltinamieji savo kaltės dėl inkriminuotų nusikalstamų veikų nepripažino (teigė, kad nukentėjusysis juos apkalba). Teisminio bylos nagrinėjimo metu jie davė vienodus parodymus, tačiau šie visiškai neatitiko faktinių bylos aplinkybių. Trijulės kaltė įrodyta nukentėjusiojo, liudytojų parodymais, vaizdo kamerų įrašais, specialistų išvadomis ir kita bylos medžiaga. Kaltinamųjų atsakomybe sunkinančia aplinkybe pripažinta tai, kad nusikalstamą veiką padarė veikdami organizuotoje grupėje.

Įvertinęs visas nustatytas aplinkybes, teismas T. P. skyrė ketverius, o E. V. ir J. M. – po trejus metus laisvės atėmimo. Pritaikius Baudžiamojo kodekso 75 straipsnio 1 dalį, visiems jiems bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams. Bausmės vykdymo laikotarpiu jie įpareigoti nebendrauti su nukentėjusiuoju ir neišeiti iš namų nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu arba mokymusi ir neišvykti iš gyvenamosios vietos be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. Be to, nukentėjusiajam iš kaltinamųjų solidariai priteista 10 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti ir 1000 eurų advokato pagalbai apmokėti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos, nuteistiesiems šį terminą skaičiuojant nuo nuosprendžio nuorašo įteikimo dienos, gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.