Alytaus apskrities policija praneša, kad kad rajone, Spernios kaime, link parduotuvės vinguriuojantį dviratininką pareigūnai pastebėjo trečiadienio vakare.

Dviratininką teisėsaugininkai sustabdė ir patikrino alkoholio matuokliu. Prietaisas parodė, kad A. S., gimęs 1959 m., neblaivus, nustatytas 0,73 prom. girtumas.

Sužinojęs, kad surašius administracinio tesės pažeidimo protokolą už dviračio vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, jam gresia 150 litų bauda, vyriškis gailėjosi išvažiavęs iš namų.

Netrukus keliu atriedėjo dar vienas, Kelių eismo taisyklių pažeidėjas, kuris vežimą vadeliojo neblaivus. V. B., gimusiam 1957 m., alkoholio matuoklio pagalba nustatytas sunkus – 2,58 promilių girtumas. Vadeliotojas teisinosi, kad parduotuvėje, išgėrė tik buteliuką alaus.

Už vežimo vadeliojimą išgėrus, V. B. surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas. Šis Kelių eismo taisyklių pažeidimas jam užtraukia 250 litų baudą.

Alkoholis ir leistino greičio viršijimas – dažnos kelių erelių bėdos. Vieni už pasivažinėjimą su vėjeliu ploja tūkstantines baudas, kiti, sėdę prie vairo neblaivūs, atsisveikina su vairuotojo pažymėjimais.

Likiškėlių kaime, Alytaus policijos pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „VW Golf“, prie kurio vairo sėdėjo N. K., gimęs 1985 m., gyvenantis Alytaus rajone, Radžiūnų kaime. Atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad vyras vairavo automobilį neturėdamas tam teisės ir būdamas neblaivus (2,74 promilės – sunkus girtumo laipsnis).

Ne kartą baustas N. K., policijai gerai žinomas klientas. Vyriškis teisintis nė nebandė, dėl savo poelgio nesigailėjo. Transporto priemonė, kurią vairavo konfiskuota, o jis už vairavimą su kvapeliu ir be teisės vairuoti, dar ilgai bus atstatydintas iš vairuotojų pareigų.

Pareigūnai taip pat išaiškino vieną atvejį, kai buvo vairuojamas automobilis be galiojančios techninės apžiūros, nubausti du vairuotojai, vairavę automobilius be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, išaiškinti 3 pėsčiųjų, dviratininkų padaryti pažeidimai. O visų pažeidimų karalius – greičio viršijimas (30 atvejų).

Policijos pareigūnai primena, kad kelyje reikia elgtis itin atsargiai tiek pėstiesiems, tiek automobilių, mopedų, motociklų vairuotojams, vadeliotojams, tiek keleiviams. Jauskime atsakomybę ne vien už save, tačiau ir už kitus eismo dalyvius, būkime vieni kitiems tolerantiški.