Prieš 8 valandą ryto kelių policininkai įsitaisė prie Plungės turgaus ir per pirmas penkiolika minučių įkliuvo net trys neblaivūs vairuotojai, turguje turėję neatidėliotinų reikalų.

Automobilio „Renault Laguna“ vairuotojui Mariui K., gim. 1977 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1.47 prom. alkoholio. Vaikinas iš pradžių sakė, kad negėrė, po to atsiminė, kad gal gėrė alaus. Nors promilės tokios, lyg jis ką tik nuo stalo palikęs.

Sustabdyto automobilio „Honda FR-V“ vairuotojui Virginijui K., gim. 1967 m., taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.51 prom. alkoholio. Plungės savivaldybėje vyresniuoju specialistu prisistatęs vyras teigė, kad išvakarėse su draugu gėrė degtinę. Beje, vairuotojas 2006 metais jau yra baustas už vairavimą neblaiviam.

Brangūs cepelinai ir kuklus „meniu“ 

Kone tuo pat metu vienas pareigūnas pastebėjo kiek tolėliau iš gatvės išsukančio automobilio vairuotojo akis ir veidą. Pasivijus automobilį „Toyota Corolla“, jo vairuotojui Kęstučiui Š., gim. 1964 m., nustatytas lengvas girtumas – 0.60 prom. alkoholio. Į užsienį (Norvegiją) išvažiuojanti jo dukra užsimanė cepelinų, tai tėvas nuvyko į turgų bulvių, o važiuodamas su maišeliu namo ir įkliuvo.

Keturių vairuotojų organizme rasta leistina norma alkoholio, bet skaičiukai labai „slidūs“: 0.40 prom., 0.41 prom., 0.34 prom., ir 0.08 prom. Tik pastarasis vairuotojas jautėsi saugiai prieš patikrinimą.

Beje, visi alkoholio vartoję vairuotojai savo racionui išrankūs nebuvo, visi nurodė, kad „meniu“: čipsai, degtinė, alus.

Spūstys į Palangą nesibaigia

Netrukus buvo gautas pranešimas, kad prie kelio Mažeikiai – Tauragė ir Šiauliai – Palanga žiedinės sankryžos susidūrė trys automobiliai, yra sužeistų žmonių.

Mašinų srautas Palangos kryptimi nesumažėjęs, net šeštadienį. To nesitikėdama automobilio „Audi“ vairuotoja Virginija S. gim. 1970 m., trenkėsi į stovinčio automobilio „Toyota“ galą, o tas atsimušė į „Seat Alhambra“ galą. Per avariją, jos kaltininkei sumušta galva ir krūtinkaulis. Ji išvežta į Plungės ligoninę. 

Netrukus Plungės prieigose, Kaušėnuose policijos ekipažas žvyrkeliu nusivijo automobilį, kurio vairuotojas pamatęs policijos automobilį nusuko į pirmą pasitaikusią gatvelę.

Pasivijus automobilį „VW Passat“, jo vairuotojui Arūnui S., gim. 1970 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1.49 prom. alkoholio. Vyriškis neigė nusukęs mašiną, kai pamatė policiją, tačiau besąlygiškai sutiko, kad yra girtas. Kai į įvykio vietą atvyko Arūno tėvas ir mestelėjo frazę, kad: „Varnas varnui akies nekerta“, paaiškėjo, kad sulaikytas vairuotojas - buvęs policijos pareigūnas. Kriminalistas. Prieš metus išėjęs į pensiją.

Blaivus dviratininkas nusprendė bėgti nuo policijos

Kitas ekipažas Plungėje ir Varkaliuose sulaikė girtus dviratininkus. Romui I. gim. 1982 m., nustatytas vidutinis girtumas – 1.82 prom. alkoholio, o Jonui J. gim. 1963 m., – 1.24 prom. alkoholio.

Po pietų policijos ekipažai apsilankė Platelių centre. Evaldas G., gim. 1979 m., vairavo automobilį „Opel Zafira“. Jam nustatytas lengvas girtumas – 1.03 prom.

Plateliuose atsitiko labai linksma istorija. Dviratininkas pamatęs policijos pareigūnus apsisuko ir pradėjo mikliai mindamas pedalus. Policijos patruliai įjungę specialias šviesas ir garsinius signalus jį vytis. Pakeliai bėglys kažką išmetė, tačiau jis buvo sučiuptas, jam uždėti antrankiai, o tada paaiškėjo, kad „išmestas krovinys“ tai, 0.5 l talpos tara, kurioje teliuškavo naminė degtinė. Beje, dviratininkas Alfredas Z., gim. 1952 m., buvo blaivus.